BIMA Satria Garuda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
BIMA Satria Garuda
Digawé déningReino Barack
Ishimori Productions
Dikembangaké déningMNC Media
Ishimori Productions
DiparagakakéChristian Loho
Rayhan Febrian
Stella Cornelia
Adhitya Alkatiri
Sutan Simatupang
Musik déningAghi Narottama
Bembi Gusti
Lagu pambuka"Seperti Bintang" déning UNGU
KomposerArlonsy Miraldi "Oncy"
Negara asalIndonésia
Basa asliBasa Indonésia
Prodhuksi
Eksekutif prodhuserReino Barack
ProdhuserRobert Ronny
KapernahJakarta
Panata kaméraSo Takahashi (J.S.C)
Fadjar Soebekti
Suwéné acara21 menit / babagan
Pambabaran
Saluran tiviRCTI
Format gambar480i SDTV
Format swaraStereo
Dolby Digital 5.1
Dibabar kapisan ingRCTI
Lakuné acara30 Juni 2013
Pranala jaba
Website

BIMA Satria Garuda punika seri tokusatsu Indonésia. BIMA Satria Garuda iku asil kerjasama MNC Media karo Ishimori Productions, prodhuser seri Kamen Rider saka Jepang. Diparagani déning Christian Loho, Rayhan Febrian, Stella Cornelia (JKT48), Adhitya Alkatiri, lan Sutan Simatupang, BIMA Satria Garuda digiyaraké ing RCTI wiwit 30 Juni, 2013, ana saben jam 08.30 dina Minggu lan ing jam 15.00 dina Setu.[1]

Carita[besut | besut sumber]

Carita BIMA Satria Garuda kawiwitan ing Donya Paralel sing diprentah Kraton VUDO sing arep ambruk. Donya Paralel iku donya sing urip ing peteng, alam sing wis ora ana sembarang unsur sumber urip amarga ambisi kakuwasan Kraton VUDO. Rasputin iku Prabu Kraton VUDO sing ala lan kejem. Rasputin golèk donya liya kanggo jupuk sawijining sumber daya alam kanggo nguripake lan nggedhekake kakuwasan Donya Paralel lan VUDO. Sakpungkasan ilmuwan ing Bumi nggawe lawang portal sing nyambungake bumi lan galaksi liyané, VUDO nemu donya liya sing bisa dikuwasani.[2]

Ray Bramasakti éntuk Watu Daya Abang saka wong enom aneh sing jenengane Mikhail kanggo mungkasi kabèh tumindake Rasputin lan Kraton VUDO kanggo njupuk bumi. Nganggo Watu Daya Abang, Ray éntuk daya kanggo malih dadi "BIMA", Satria Garuda. Randy lan adhine, Rena, sing uga kulawarga angkate Ray dadi mèlu kena tumindak alane Rasputin lan Kraton VUDO.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Satria Baja Hitam versi Indonésia Siap Beraksi". Celebrity.okezone.com. Dijupuk 2013-08-06. 
  2. "RCTI:: Press Release - BIMA Satria Garuda". Rcti.tv. Dijupuk 2013-08-06. 

Pranala[besut | besut sumber]