Ayudhia Bing Slamet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ayudhia Bing Slamet
Ayudhia Bing Slamet.jpg
Lair Ayudia Chaerani Albar
Pakaryan aktris, penyanyi
Taun aktif 2005 - sekarang
Wong tuwa Hilmansyah Bing Slamet lan Susi Seniwati

Ayudia Chaerani Albar kondhang ning masarakat karo jeneng Ayudia Bing Slamet (lair ing Jakarta, 13 Sèptèmber 1990; umur 28 taun) ya iku artis filem lan sinétron Indonésia.[1] Ayudia wis tau dadi pemaini sinétron-sinétron ning Indonésia kaya ta sinétron kang judhulé DOA DAN ANUGERAH, NIRMALA, BINTANG, PINTU HIDAYAH lan sinétron kang judhulé COWOK IMPIAN.[1] Ora namung iku dhèwèké uga tau njegur ning donya layar lebar, dhèwèké tau mbintangi filem garapan Deddy Mizwar.[1]

Ayudia dhéwé iku putu saka pelawak senior ning Indonésia, Bing Slamet.[1] Dhèwèké iku anak saka pasangan Hilmansyah Bing Slamet lan Cindywati, kang bisa diomong dhèwèké iku ponakan saka aktor lan penyanyi senior, Adi Bing Slamet, Iyut Bing Slamet lan Uci Bing Slamet.[1]

Ayu wis suwé ora katon ning layar kaca, amarga sempet repot karo pendidikané ning Universitas Binus, jurusan Manajemen.[1] Annaging dhèwèké balik manèh ning donya hiburan taun 2009, karo mbintangi sinétron stripping MELATI UNTUK MARVEL.[1]

Ning gayutan pribadiné, dhèwèké ngakuni wis duwé pacar.[1] Anainging dhèwèké esih wegah kanggo mènèhi ngerti sapa pacaré ning masarakat umum.[1]

Ning taun 2010, dhèwèké njukut cuti kuliyah kanggo bali manèh ngurusi pagawéané ning donya hiburan Indonésia.[2] Asliné dhèwèké main sinétron amarga niyat kanggo nyambut gawé temenanan, nanging nalika syuting ning episode 20, kuliahé wiwit keteteran.[2] Dhèwèké ora bisa mbagi wektu kanggo ngaso, ngerjakaké tugas kuliyah lan stripping.[2]

Dhèwèké nargetaké kuliyahé kanggo gelis-gelis lulus, nanging ning sisih liyané dhèwèké ora kepéngin ninggal pagawéané ning donya hiburan kang wis gawé dhèwèké kondhang ning masarakat.[2] Dhèwèké kang kepéngin ngurusi loro-loroné ora bisa ngurus wektuné.[2] Dhèwèké iku mahasiswa semester lima ning Universitas Bina Nusantara jurusan Manajemen.[2]

Wong tuwané loro uga pra tau ngelarang anaké kanggo njukut cuti kuliyah kanggo ngurusi pagawéané.[2] Wong tuwané percaya manawa dhèwèké bisa ngurusi awaké dhéwé lan bisa milih sing apik apik kanggo dhewewké.[2] Dhèwèké nganggep pendidikan iku wigati, nanging bisa sinau ning ngendi baé ora kudu formil nanging dhèwèké esih bisa sinau ning lokasi syuting, pokoké aku kudu kelar, dhèwèké péngin ana gelaré ning mburiné jenengé kudu ana SE.[2]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Ayudhia Bing Slamet dipununduh tanggal 11 September 2011
  2. a b c d e f g h i berita Ayudhia Bing Slamet dipununduh tanggal 11 September 2011