Atelopus varius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Atelopus varius
Atelopus varius.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Amphibia
Ordho: Anura
Famili: Bufonidae
Génus: Atelopus
Spésies: A. varius
Jeneng binomial
Atelopus varius
(Lichtenstein and Martens, 1856)

Atelopus varius ya iku kodhok kang kerep ana ing wewatunan utawa ing celah-celah sadawaning kali ing dataran cendhèk lembab lan alas pagunungan.[1]

Kodhok Atelopus kang misuwur kathi jenenge kang akèh kaya ta kodhok badut utawa Costa Rica Variable Harlequin Toad.[2] Kodhok mau ya iku jinis kodhok neo-tropis kang biyèn uripé sumebar ing kabèh Costa Rica lan Panama. Spesies iki kaancam kritis lan saiki kari sithik mligi ing Panama.[3]

Habitat[besut | besut sumber]

Kodhok jinis Atelopus varius kawiwitan tinemu ing pèrèng Pasifik lan Atlantik saka pirang-pirang gunung Cordillera de Tilaran ing Costa Rica nganti tekan Panama kulon.[4] Habitat kang disenengi banget déning kodhok iki ya iku laladan pagunungan dataran cendhèk lan sadawaning kali wewatunan ing laladan perbukitan.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pounds, J.A. and Crump, M.L. 1994. Amphibian declines and climate disturbance: The case of the golden toad and the harlequin frog. Conservation Biology 8: Page 72-85
  2. Pounds, J.A., and Crump, M.L. 1987. "Harlequin Frogs Along a Tropical Montane Stream: Aggregation and the Risk of Predation by Frog-Eating Flies." Biotropica 19(4): Page 306-309.
  3. Crump, M.L. 1986. Homing and site fidelity in a Neotropical frog, Atelopus varius (Bufonidae). Copeia 1986(4): 1007-1009
  4. Lips, K.R. 1999. Mass mortality and population declines of anurans at an upland site in western Panama. Conservation Biology 13: Page 117-125
  5. Lips, K.R., Green, D.E. and Papendick, R. 2003. Chytridiomycosis in wild frogs from southern Costa Rica. Journal of Herpetology 37: page. 215-218

Pranalar njaba[besut | besut sumber]