Antonius Subianto Bunjamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Antonius Subianto Bunjamin
O.S.C.
Uskup Bandung
175px
Gréja Katolik Roma
Keuskupan Bandung
Didhapuk 3 Juni 2014
(&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 taun, &&&&&&&&&&&&0109.&&&&&0109 dina)
Sadurungé Johannes Pujasumarta
Other posts [1]
Orders
Ordination 26 Juni 1996
(&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 taun, &&&&&&&&&&&&&086.&&&&&086 dina)
Consecration 25 Agustus 2014
(&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 taun, &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 dina)
by Ignatius Suharyo
Personal details
Jeneng lair Antonius Subianto Bunjamin
Lair (1968-02-14) Fèbruari 14, 1968 (umur 51)
Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsan  Indonesia
Denomination Katolik Roma
Residence Keuskupan Bandung
Wong tuwa Ayah: Mathias Bunjamin †
Ibu: Agnes Eniwaty †
Previous post
  • Provinsial OSC Indonesia (2010–2013)
Sesanti "Ut Diligatis Invicem" (Cithakan:Yoh)[2]
(Kasihilah seorang akan yang lain)
Coat of arms Antonius Subianto Bunjamin's coat of arms

Mgr. Antonius Subianto Bunjamin, O.S.C (lair ing Bandung, Jawa Barat, Indonesia, 14 Fèbruari 1968; umur 51 taun) yaiku uskup ing Keuskupan Bandung, nerusaké Mgr. Johannes Pujasumarta sing kadhapuk minangka Uskup Agung Semarang. Bunjamin kapilih minangka Uskup Bandung 3 Juni 2014,[3] lan ditahbisakké ing tanggal 25 Agustus 2014.[4]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Mgr. Bunjamin lair ing Kutha Bandung, Jawa Barat, 14 Februari 1968.[5] Ing mangsa ciliké, dhèwèké diparabi beke, tembung ing basa Sunda sing ngemu teges cendhèk, jalaran awaké ya pancèn luwih cilik tinimbang kanca-batiré.[6] Bunjamin ngabekti ing Paroki Santa Odilia, Cicadas Keuskupan Bandung.[5] Kepara malah naté dadi anggota misdinar lan Legio Maria ing paroki kasebut.[5]

Pawiyatan lan pakaryan[besut | besut sumber]

Mgr. Anton mlebu pawiyatan Seminari Menengah Santo Petrus Kanisius, Mertoyudan, Magelang, Jawa Tengah taun 1984.[7][8][9] Sabanjuré Bunjamin nerusaké ing seminari tinggi, lan mlebu Ordo Salib Suci (OSC),[10] sekolah ing Fakultas Filsafat Universitas Katolik Parahyangan, Bandung.[5] Dhèwèké ngucap kaul minangka imam kanggo tarekat Ordo Salib Suci (OSC) tanggal 28 Agustus 1994.[3][7] Bunjamin ditahbisaké minangka diakon ing Kapel Santa Helena, Pratista, Bandung 31 Januari 1996. Nampa tahbisan imamat tanggal 26 Juni 1996 ing Gereja Santo Laurentius, Bandung.[11] Bunjamin ditahbisaké minangka Uskup Bandung déning Mgr. Alexander Djajasiswaja kairing 3 imam OSC liyané, R.P. Laurentius Tarpin, O.S.C, R.P. Basilius Hendra Kimawan, O.S.C., lan R.P. Yohanes Berchmans Rosaryanto, O.S.C.[11]

Sasuwéné pakaryané, Mgr. Anton durung naté dadi pastor paroki.[12] Sawisé nampa tahbisan imamat, dhèwèké mung dadi pastor pambiyantu telung wulan ing Paroki Kristus Sang Penabur tumeka mangkaté nerusaké sekolah.[13][14][14]

Mgr. Anton mimpin ibadat salve, nalika panahbisan Mgr. Christophorus Tri Harsono minangka Uskup Keuskupan Purwokerto ing tanggal 15 Oktober 2018.[15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mathias Hariyadi (12 November 2015), Pimpinan KWI 2015-2018: Ketua Mgr. Ignatius Suharyo, Sekjen Mgr. Anton Subianto OSC, Dokpen KWI 
  2. http://www.mirifica.net/2014/08/27/visi-pastoral-makna-lambang-uskup-bandung/
  3. a b http://indonesia.ucanews.com/2014/06/04/vatikan-angkat-pastor-subianto-sebagai-uskup-bandung/
  4. http://keuskupanbandung.org/main/Post/3860
  5. a b c d http://www.sesawi.net/2014/06/04/lebih-dekat-dengan-uskup-bandung-mgr-dr-antonius-subianto-bunyamin-osc/
  6. http://www.hidupkatolik.com/2014/08/17/23385/beke-menjadi-uskup-bandung/
  7. a b http://www.sesawi.net/2014/06/03/pastor-dr-anton-subianto-bunyamin-lph-osc-uskup-baru-keuskupan-bandung/
  8. http://www.hidupkatolik.com/2014/11/21/beke-menjadi-uskup-bandung
  9. http://www.sesawi.net/2014/06/08/uskup-bandung-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc-ucapkan-terima-kasih/
  10. http://www.penaindonesia.org/2014/mgr-agus-jadi-uskup-agung-pontianak-pastor-anton-subianto-osc-jadi-uskup-bandung/
  11. a b http://pandu.katolik.or.id/gembala/pastor-laurentius-tarpin-osc/
  12. http://parokilaurentiusbdg.org/blog/2014/07/02/babak-baru-keuskupan-bandung-kilas-balik-tentang-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc/
  13. http://www.news.va/en/news/asiaindonesia-appointment-of-the-bishop-of-bandung
  14. a b http://parokiku.org/content/uskup-baru-bandung-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc
  15. http://www.mirifica.net/2018/10/15/seputar-tahbisan-mgr-christophorus-tri-harsono-salve-agung-di-katedral-purwokerto-misa-tahbisan-di-aula-universitas-jenderal-soedirman/

Pranala njaba[besut | besut sumber]