Antonius Subianto Bunjamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr.
Antonius Subianto Bunjamin
O.S.C.
Uskup Bandung
Mgr. Antonius Subianto (1).JPG
GréjaKatolik Roma
KeuskupanBandung
Didhapuk3 Juni 2014
(&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 taun, &&&&&&&&&&&&0270.&&&&&0270 dina)
SadurungéJohannes Pujasumarta
Other posts[1]
Orders
Ordination26 Juni 1996
(&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 taun, &&&&&&&&&&&&0247.&&&&&0247 dina)
Consecration25 Agustus 2014
(&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 taun, &&&&&&&&&&&&0187.&&&&&0187 dina)
by Ignatius Suharyo
Personal details
Jeneng lairAntonius Subianto Bunjamin
Lair (1968-02-14) Fèbruari 14, 1968 (umur 52)
Indonésia Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Bandung
Wong tuwaAyah: Mathias Bunjamin †
Ibu: Agnes Eniwaty †
Previous post
  • Provinsial OSC Indonesia (2010–2013)
Sesanti"Ut Diligatis Invicem" (Cithakan:Yoh)[2]
(Kasihilah seorang akan yang lain)
Coat of armsAntonius Subianto Bunjamin's coat of arms

Mgr. Antonius Subianto Bunjamin, O.S.C (lair ing Bandung, Jawa Barat, Indonesia, 14 Fèbruari 1968; umur 52 taun) yaiku uskup ing Keuskupan Bandung, nerusaké Mgr. Johannes Pujasumarta sing kadhapuk minangka Uskup Agung Semarang. Bunjamin kapilih minangka Uskup Bandung 3 Juni 2014,[3] lan ditahbisakké ing tanggal 25 Agustus 2014.[4]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Mgr. Bunjamin lair ing Kutha Bandung, Jawa Barat, 14 Februari 1968.[5] Ing mangsa ciliké, dhèwèké diparabi beke, tembung ing basa Sunda sing ngemu teges cendhèk, jalaran awaké ya pancèn luwih cilik tinimbang kanca-batiré.[6] Bunjamin ngabekti ing Paroki Santa Odilia, Cicadas Keuskupan Bandung.[5] Kepara malah naté dadi anggota misdinar lan Legio Maria ing paroki kasebut.[5]

Pawiyatan lan pakaryan[besut | besut sumber]

Mgr. Anton mlebu pawiyatan Seminari Menengah Santo Petrus Kanisius, Mertoyudan, Magelang, Jawa Tengah taun 1984.[7][8][9] Sabanjuré Bunjamin nerusaké ing seminari tinggi, lan mlebu Ordo Salib Suci (OSC),[10] sekolah ing Fakultas Filsafat Universitas Katolik Parahyangan, Bandung.[5] Dhèwèké ngucap kaul minangka imam kanggo tarekat Ordo Salib Suci (OSC) tanggal 28 Agustus 1994.[3][7] Bunjamin ditahbisaké minangka diakon ing Kapel Santa Helena, Pratista, Bandung 31 Januari 1996. Nampa tahbisan imamat tanggal 26 Juni 1996 ing Gereja Santo Laurentius, Bandung.[11] Bunjamin ditahbisaké minangka Uskup Bandung déning Mgr. Alexander Djajasiswaja kairing 3 imam OSC liyané, R.P. Laurentius Tarpin, O.S.C, R.P. Basilius Hendra Kimawan, O.S.C., lan R.P. Yohanes Berchmans Rosaryanto, O.S.C.[11]

Sasuwéné pakaryané, Mgr. Anton durung naté dadi pastor paroki.[12] Sawisé nampa tahbisan imamat, dhèwèké mung dadi pastor pambiyantu telung wulan ing Paroki Kristus Sang Penabur tumeka mangkaté nerusaké sekolah.[13][14][14]

Mgr. Anton mimpin ibadat salve, nalika panahbisan Mgr. Christophorus Tri Harsono minangka Uskup Keuskupan Purwokerto ing tanggal 15 Oktober 2018.[15]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mathias Hariyadi (12 November 2015), Pimpinan KWI 2015-2018: Ketua Mgr. Ignatius Suharyo, Sekjen Mgr. Anton Subianto OSC, Dokpen KWI 
  2. http://www.mirifica.net/2014/08/27/visi-pastoral-makna-lambang-uskup-bandung/
  3. a b http://indonesia.ucanews.com/2014/06/04/vatikan-angkat-pastor-subianto-sebagai-uskup-bandung/
  4. http://keuskupanbandung.org/main/Post/3860
  5. a b c d http://www.sesawi.net/2014/06/04/lebih-dekat-dengan-uskup-bandung-mgr-dr-antonius-subianto-bunyamin-osc/
  6. http://www.hidupkatolik.com/2014/08/17/23385/beke-menjadi-uskup-bandung/
  7. a b http://www.sesawi.net/2014/06/03/pastor-dr-anton-subianto-bunyamin-lph-osc-uskup-baru-keuskupan-bandung/
  8. http://www.hidupkatolik.com/2014/11/21/beke-menjadi-uskup-bandung
  9. http://www.sesawi.net/2014/06/08/uskup-bandung-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc-ucapkan-terima-kasih/
  10. http://www.penaindonesia.org/2014/mgr-agus-jadi-uskup-agung-pontianak-pastor-anton-subianto-osc-jadi-uskup-bandung/
  11. a b http://pandu.katolik.or.id/gembala/pastor-laurentius-tarpin-osc/
  12. http://parokilaurentiusbdg.org/blog/2014/07/02/babak-baru-keuskupan-bandung-kilas-balik-tentang-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc/
  13. http://www.news.va/en/news/asiaindonesia-appointment-of-the-bishop-of-bandung
  14. a b http://parokiku.org/content/uskup-baru-bandung-mgr-antonius-subianto-bunyamin-osc
  15. http://www.mirifica.net/2018/10/15/seputar-tahbisan-mgr-christophorus-tri-harsono-salve-agung-di-katedral-purwokerto-misa-tahbisan-di-aula-universitas-jenderal-soedirman/

Pranala njaba[besut | besut sumber]