Angels & Demons (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Angels & Demons (film)
A & D.jpg
Disutradarani Ron Howard
Diprodhuseri Brian Grazer
John Calley
Ditulis déning Dan Brown (novèl)
David Koepp
Akiva Goldsman
Dibintangi Tom Hanks
Ewan McGregor
Ayelet Zurer
Stellan Skarsgård
Dimusiki Hans Zimmer
Sinématografi Salvatore Totino
Dibesut déning Daniel P. Hanley
Mike Hill
Dibabar déning Columbia Pictures
Nagara Amérika Sarékat
Cithakan:Italy
Rantaman $150,000,000
Kalarisan $133,375,846 (USA) (2 August 2009)

Angels & Demons ya iku novèl lan misteri - filem thriller novèl sing ditulis déning panulis Amérika Dan Brown lan diterbitno déning Pocket Books. Novèl ini ngnalkno karakter Robert Langdon, paraga protagonis saka lanjutan novèl, Brown 2003 The Da Vinci Code, lan 2009 novèl, The Lost Symbol. Film iki nyritakno konspirasi masarakat rahasia, lan Gréja Katulik. Sajarah kuna, arsitèktur, lan simbolisme ing buku iki. Film saka novèl iki dirilis tanggal 15 Mèi 2009, sawisé filem The Da Vinci Kode kang dirilis ing taun 2006.

Alur Carita[besut | besut sumber]

Ing ngisor pengawasan Bapa Silvano Bentivoglio lan Dr Vittoria Vetra, Organisasi Éropah kanggo Riset Nuklir (CERN) miwiti Large Hadron Collider lan nangkep telu botol antimateri. Sakbare iku, Pastor Silvano kapaten, wong kang nganggo retina Pastor Silvano kanggo mlebu lan nyolong salah siji saka telu botol mau.

Saliyané iku Gréja Katulik Roma éntuk masalah amarga Paus Pius XVI kepaten ing Roma. Kota Vatikan nyiapno kanggo College of Cardinals konklaf Paus ', kang minangka milih Paus sakteruse. Nganti wektu iku, Camerlengo Patrick McKenna, pejabat pengadilan kepausan lan juru anggegana helikopter, duwé kapercayan kanggo ngendalikno Vatikan mangsa iku. Pawarta, biarawati, imam, lan liya- liyané padha ngebaki latar Gréja ing Lapangan Santo Petrus, ngenteni pega putih saka konklaf, kang nandakno kepilihe Paus kang anyar. Nanging Illuminati, kelompok wong, rahasia 400-taun ing ngisor siti, nyulik papat wong calon kang bakal dadi Paus. Illuminati ngancem kang bakal matèni siji- siji kardinal ing angger sejam, diwiwiti jam 8:00, lan bakal ngejor Vatikan nganggo bom sengenge ing tengah wengi.

Paraga[besut | besut sumber]

Paraga Peran
Tom Hanks Robert Langdon
Ewan McGregor Camerlengo Patrick McKenna
Ayelet Zurer Vittoria Vetra
Stellan Skarsgård Commander Richter
Pierfrancesco Favino Inspector Olivetti
Nikolaj Lie Kaas Assassin
Armin Mueller-Stahl Cardinal Strauss
Thure Lindhardt Chartrand
David Pasquesi Claudio Vincenzi
Cosimo Fusco Father Simeon
Victor Alfieri Lieutenant Valenti
Franklin Amobi Cardinal Lamasse
Curt Lowens Cardinal Ebner
Bob Yerkes Cardinal Guidera

Pranala njaba[besut | besut sumber]