Angels & Demons (film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Angels & Demons (film)
Poster Film
Sutradhara Ron Howard
Prodhuser Brian Grazer
John Calley
Panulis Dan Brown (novel)
David Koepp
Akiva Goldsman
Paraga Tom Hanks
Ewan McGregor
Ayelet Zurer
Stellan Skarsgård
Pamusik Hans Zimmer
Sinématografi Salvatore Totino
Pambesut Daniel P. Hanley
Mike Hill
Dhistributhor Columbia Pictures
Nagara Amérika Sarékat
Cithakan:Italy
Rantaman $150,000,000
Kalarisan $133,375,846 (USA) (2 August 2009)

Angels & Demons ya iku novel lan misteri - film thriller novel sing ditulis déning panulis Amerika Dan Brown lan diterbitno déning Pocket Books . Novel ini ngnalkno karakter Robert Langdon, paraga protagonis saka lanjutan novel, Brown 2003 The Da Vinci Code, lan 2009 novel, The Lost Symbol . Film iki nyritakno konspirasi masyarakat rahasia, lan Gereja Katolik. Sejarah kuno, arsitektur, lan simbolisme ing buku iki. Film saka novel iki dirilis tanggal 15 Mei 2009, sakwise film The Da Vinci Kode kang dirilis ing taun 2006.

Alur Crita[sunting | besut sumber]

Ing ngisor pengawasan Bapa Silvano Bentivoglio lan Dr Vittoria Vetra, Organisasi Éropah kanggo Riset Nuklir (CERN) miwiti Large Hadron Collider lan nangkep telu botol antimateri. Sakbare iku, Pastor Silvano kapaten, wong kang nganggo retina Pastor Silvano kanggo mlebu lan nyolong salah siji saka telu botol mau.

Sakliyane iku Gereja Katolik Roma entuk masalah amarga Paus Pius XVI kepaten ing Roma. Kota Vatikan nyiapno kanggo College of Cardinals konklaf Paus ', kang digunakake kanggo milih Paus sakteruse. Nganti wektu iku, Camerlengo Patrick McKenna, pejabat pengadilan kepausan lan juru anggegana helikopter, duwéni kapercayan kanggo ngendalikno Vatikan mangsa iku. Pawarta, biarawati, imam, lan liya- liyane pada ngebaki latar Gereja ing Lapangan Santo Petrus, ngenteni pega putih saka konklaf, kang nandakno kepilihe Paus kang anyar. Nanging Illuminati, kelompok wong, rahasia 400-taun ing ngisor siti, nyulik papat wong calon kang bakal dadi Paus. Illuminati ngancem kang bakal mateni siji- siji kardinal ing angger sejam, diwiwiti jam 8:00, lan bakal ngejor Vatikan nganggo bom sengenge ing tengah wengi.

Paraga[sunting | besut sumber]

Paraga Peran
Tom Hanks Robert Langdon
Ewan McGregor Camerlengo Patrick McKenna
Ayelet Zurer Vittoria Vetra
Stellan Skarsgård Commander Richter
Pierfrancesco Favino Inspector Olivetti
Nikolaj Lie Kaas Assassin
Armin Mueller-Stahl Cardinal Strauss
Thure Lindhardt Chartrand
David Pasquesi Claudio Vincenzi
Cosimo Fusco Father Simeon
Victor Alfieri Lieutenant Valenti
Franklin Amobi Cardinal Lamasse
Curt Lowens Cardinal Ebner
Bob Yerkes Cardinal Guidera

Pranala njaba[sunting | besut sumber]