Anbang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pawon kang nyawiji karo anbang.

Anbang (안방) atau Anchae (안채) kang ateges kamar bageyan jero ya iku sawijining ruwangan kang ana ing omah tradisional Korea (hanok) kang digunakake déning bojo wadon saka sewijining kang duwé omah.[1][2] Bojo nggunakake anbang kanggo beraktivitas saben dinane.[1] Wong liya, utamane wong lanang saliyane bojo wadon lan kanca cedak dilarang mlebu anbang tanpa njaluk ijin disik.[1] Amarga ora sembarang wong kang bisa mlebu ruwangan iki, mula panggonane adoh saka lawang gerbang utama.[1] Anbang nyawiji karo pawon, ya iku ruwangan multifungsi.[1] Ing ruwangan iki kulawarga mangan, turu, nampa tamu lan dadi panggonan kanggo nyimpen sandhangan, perabotan lan rajutan.[1] Perabotan kayata lemari, ukurane cendhèk saengga bisa dicandhak nnganggo tangan nalika wong kang duwé omah lagi lungguh.[1]

Delengan uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 175–177. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en)Hanok, korean.net. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.

Cithakan:Arsitektur-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anbang&oldid=998110"