Turu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bocah cilik sing lagi turu.

Turu iku kaanan lèrèn kanthi alamiah tumrap kéwan nyusoni, manuk, iwak, lan kéwan tanpa balung mburi kaya laler woh Drosophila. Tumrap manungsa lan sawetara spésies liya, turu wigati banget tumrap kaséhatan.

Tandha tandha kauripan kaya kasadaran, puls, lan frekuènsi napas ngalami owah-owahan. Sajeroning kaanan turu normal biasanéé fungsi saraf motorik uga saraf sensorik kanggo kagiyatan sing merlokaké koordinasi karo sistem saraf pusat bakal diblokade, saéngga nalika turu kapara ora obah lan daya tanggap pun dadi suda.

Referènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]