Amniota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amniotes
Temporal range: Mississippian–Recent, 340–0 Ma
A baby tortoise emerges from an amniotic egg.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Sato kéwan
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Infraphylum: Gnathostomata
Superkelas: Tetrapoda
Clades

Amniota iku klompok kéwan sing nduwèni balung mburi jinis tetrapoda sing endhogé wis adhaptasi ing dharatan. Jinis iki klebu mamalia (synapsida), lan sauropsida (reptilia lan manuk), lan uga fosil para leluhuré. Endhog amniota, apa sing diendhogaké utawa sing digawa déning indhuké, dilindhungi déning sawetara lapisan (membran).

Klasifikasi Phylogenetik[sunting | sunting sumber]

Cladogram Amniotes[sunting | sunting sumber]

Amniota

Synapsida


Sauropsida

Mesosauridae


Reptilia
Parareptilia

Millerettidae


unnamed

Pareiasauria


unnamed

Procolophonoidea



Testudines (turtles, tortoises, and terrapins)





Eureptilia

Captorhinidae


Romeriida

Protorothyrididae *



Diapsida (lizards, snakes, crocodiles, birds, etc.)







Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amniota&oldid=825561"