Alfajor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Alfajor
Alfajor H.jpg
A typical Argentine-style alfajor
Jeneng liyanéAlfajores
AjanganSweet or dessert
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokFlour, honey, almonds, hazelnuts, dulce de leche
Buku masakan: Alfajor  Médhia: Alfajor

Lan alfajor utawa alajú [1] pangucap cara Spanyol: [alfaˈxoɾ], alfajores jamak) yaiku olah-olahan saka gula tradisional [2] ditemokake ing Andorra, Argentina, Bolivia, Chili, Kolombia, Ekuador, Paraguay, Peru, Filipina, Brasil Selatan, Prancis Selatan, Spanyol, Uruguay, lan Venezuela . [3] Alfajor archetypal mlebu Iberia sajrone periode al-Andalus . Diproduksi kanthi bentuk silinder cilik lan didol kanthi individu utawa ing kothak sing ngemot pirang-pirang irisan. [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "El alfajor de Medina Sidonia". José Luis Flores (ing basa Spanish). Dibukak tanggal 11 July 2010.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. "Alfajor de Medina Sidonia" (ing basa Spanish). Diarsipna saka sing asli tanggal 11 November 2010. Dibukak tanggal 28 September 2010.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "Ice cream alfajores: What sandwich cookies can be". Linda Shiue. Dibukak tanggal 2 August 2010.
  4. "Alfajor de Medina Sidonia". Official Journal of the European Union. Dibukak tanggal 17 July 2010.