Akvavit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sebotol "OP Anderson", akvavit Swedia ''

Akvavit utawa aquavit ( /ˈɑːkwəvt, -və-/ ; uga akevitt ing basa Norwegia ) minangka semangat sulingan sing umume diproduksi ing Skandinavia, ing ngendi dheweke digawe wiwit abad kaping 15. Akvavit disaring saka gandum lan kentang, lan dibumboni karo macem-macem ramuan. Uga misuwur ing Jerman.[butuh sitiran] Akvavit entuk roso khas saka rempah-rempah lan rempah-rempah, lan rasa sing dominan kudu (miturut Uni Eropa ) asale saka winih karbida lan / utawa dill. Biasane ngemot alkohol 40% kanthi volume utawa 80 bukti (AS) UE wis nggawe minimal 37,5% ABV supaya bisa diarani akvavit. [1]

Produksi[besut | besut sumber]

Akvavit disaring saka gandum utawa kentang . [2] Sawise distilasi, rasa karo ramuan, rempah-rempah, utawa minyak buah. Rasa sing umum ditemokake yaiku caraway, kapulaga, cumin, anise, adas, lan kulit jeruk nipis utawa jeruk. Dill lan pari-parian swarga uga digunakake. Penyulingan Denmark Aalborg nggawe akvavit disuling nganggo ambar .

Resep lan rasa beda-beda ing antarane merek, nanging caraway biasane minangka rasa sing dominan. Akvavit biasane duwe warna kuning, nanging iki bisa beda-beda beda saka coklat nganti coklat enom, gumantung suwene umur umure ing kayu oak (Norwegia) utawa warna sing digunakake. Biasane, warna sing luwih peteng nuduhake umur sing luwih dhuwur utawa nggunakake tongkat enom, sanajan pewarnaan karamel gawean diidini. Akvavit sing jelas diarani taffel, tegese tabel aquavit. Taffel aquavit umume wis tuwa ing casks lawas sing ora menehi warna semangat utawa wis ora umur babar pisan.

Løiten Linje Aquavit

Referensi[besut | besut sumber]

  1. EU spirits regulation (PDF) Regulation (EC) No 110/2008 of the European Parliament and of the Council of 15 January 2008 on the definition, description, presentation, labelling and the protection of geographical indications of spirit drinks and repealing Council Regulation (EEC) No 1576/89, Appendix II No. 24, Retrieved 2014-02-09.
  2. "Akvavit". Encyclopædia Britannica. Dibukak ing 2010-01-10.