Agustinus Agus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mgr. Dr.
Agustinus Agus
Uskup Agung Pontianak
Mgr Agustinus Agus.jpg
Kauskupan agung Pontianak
Provinsi Pontianak
Métropolis Pontianak
Didhapuk 3 Juni 2014
(&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 taun, &&&&&&&&&&&&0108.&&&&&0108 dina)
Installed 28 Agustus 2014
Sadurungé Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap.
Other posts
  • Ketua Delegatus Dana Solidaritas Antar Keuskupan (2018–2021)
  • Anggota Dewan Moneter 1 KWI (2018–2021)
Orders
Ordination 6 Juni 1977[1]
(&&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 taun, &&&&&&&&&&&&0105.&&&&&0105 dina)
Consecration 6 Februari 2000
(&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 taun, &&&&&&&&&&&&0225.&&&&&0225 dina)
by Julius Darmaatmadja, S.J.
Personal details
Jeneng lair Agustinus Agus
Lair (1949-11-22) Novèmber 22, 1949 (umur 69)
Lintang, Kapuas, Sanggau, Kalimantan Barat, Indonesia
Kabangsan  Indonesia
Denomination Katolik Roma
Residence Keuskupan Agung Pontianak
Previous post
Sesanti "Instaurare Omnia in Christo"
(Membangun kembali semua di dalam Kristus)
Coat of arms Agustinus Agus's coat of arms

Mgr. Dr. Agustinus Agus (lair ing Lintang, Kapuas, Sanggau, Kalimantan Barat, 22 Novèmber 1949; umur 69 taun) yakuwi Uskup Agung ing Keuskupan Agung Pontianak. Agustinus ditahbiské minangka imam tanggal 6 Juni 1977 lan kapilih dadi Uskup Agung di Keuskupan Agung Pontianak tanggal 3 Juni 2014. Sadurunge nglenggahi dadi Uskup Agung Pontianak, Mgr. Agus merupakan Uskup Sintang wiwit 29 Oktober 1999 tekan pamilihané minangka Uskup Agung Pontianak pada 3 Juni 2014. Kanggo ngisi kalodhangan ing Sintang, Mgr. Agus ditugaské dadi Administrator Apostolik tekan titi wanci ditahbiské panerusé ing Sintang, yakuwi Mgr. Samuel Oton Sidin, O.F.M. Cap.

Latar wuri lan wakaryan[besut | besut sumber]

Mgr. Agustinus Agus lair ing Lintang, Kapuas, Sanggau, 22 Nopember 1949. Dhèwèké lulus saka seminari ing Yogyakarta.[3] Tanggal 6 Juni 1977, Agustinus ditahbiské minangka, tumuli nerusaké sekolah nganti éntuk gelar magister saka Amérikah Sarékat. Sabanjuré, dhèwèké mulih nang Indonesia, lan ngayahi jejibahan minangka pastor paroki ing Sekadau, terus ing Paroki Sanggau, pungkasané dadi Vikaris Jenderal Keuskupan Sanggau. Tanggal 29 Oktober 1999, Agustinus kadhapuk dadi Uskup Keuskupan Sintang. 6 Februari 2000 ditahbisaké déning Panahbis Utama, Uskup Agung Jakarta, Julius Kardinal Darmaatmadja, bareng Nuncio Apostolik kanggo Indonesia, Mgr. Renzo Fratini lan Mgr. Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap., Uskup Agung Pontianak minangka Uskup Ko-konsekrator.[4] Minangka Anggota KWI, Agustinus naté kapilih dadi Ketua Komisi Kerasulan Awam lan wiwit taun 2012 kapilih dadi Ketua Komisi Keadilan, Perdamaian dan Pastoral Migran Perantau (KKP-MP).[5]

Dhèwèké makarya minangka pangarsa ing Keuskupan Sintang tekan 2014, amarga ing 3 Juni 2014 dhèwèké kadhapuk dadi Uskup Agung Pontianak déning Paus Fransiskus. Ing pèngètan Riyaya Petrus lan Paulus 29 Juni 2014, Agustinus nampa pallium saka Paus Fransiskus ing Basilika Santo Petrus, Vatikan.[6]

Mgr. Agus dadi Panahbis Utama kanggoné Mgr. Samuel Oton Sidin, O.F.M. Cap. minangka Uskup Sintang, kairing déning Mgr. Giulio Menccucini, C.P., Uskup Sanggau, lan Mgr. Pius Riana Prapdi, Uskup Ketapang.

Rujukan[besut | besut sumber]