Abdullah saking Arab Saudi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abdullah
الملك عبد الله
Raja Arab Saudi
King Abdullah bin Abdul al-Saud Jan2007.jpg
Mréntah 1 Agustus 2005 – Sapunika
(&&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 taun, &&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 dina)
Nami jangkep Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud
non-titular name
Miyos Agustus 1924
Riyadh, Arab Saudi
Pendahulu Raja Fahd bin Abdul Aziz Al Saud
Consort 4 istri[1]
Wangsa Kulawarga Saudi
Bapa Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud
Ibu Fahda bint Asi Al Shuraim

Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud (Arab: عبد الله بن عبد العزيز آل سعود, lair 1 Agustus 1924 – pati 22 Januari 2015 ing yuswa 90 taun)[2] inggih punika Raja Arab Saudi kaping enem.[3] Sasampunipun dipundaulat minangka Pangèran Abdullah, panjenenganipun dipundadosaken Raja Arab Saudi tanggal 1 Agustus 2005 sawetawis wekdal sasampunipun Raja Fahd tilar donya.[3] Panjenenganipun sampun dados panguwasa de facto lan dipunmungkinaken dados Raja Arab Saudi wiwit taun 1995 nalika Raja Fahd gerah amargi stroke.[3] Pungkasanipun, nalika tanggal 3 Agustus 2005, panjenenganipun pikantuk gelar Raja sasampunipun Raja Fahd tilar donya, ingkang taksih sadherekipun.[3] Panjenenganipun maringi amanah dhumateng salah satunggalipun putranipun, Pangeran Mutaib minangka wakil komado Dewan Garda Nasional Saudi (Saudi National Guard).[3]

Gesangipun[besut | besut sumber]

Panjenenganipun punika salah setunggalipun putra Raja Abdulaziz bin Abdulrahman Al-Saud (pangarsanipun pendiri Arab Saudi modern) ingkang cacahipun 37 putra.[3] Panjenenganipun miyos saking rahim Fahada binti Asi-al Syuraim, garwa kaping wolu Abdul Aziz saking kulawarga Rasyid.[3] Panjenenganipun pikantuk pendidikan ing Sekolah Kerajaan Princes School saking punggawa-punggawa lan tokoh-tokoh intelektual agami lan ageng ing pangawasan ketat Raja Abdul Aziz, ramanipun.[3] Pangeran Abdullah misuwur kiyang nggebeng (memegang) agami lan nggadhahi tanggung jawab ingkang ageng tumrap rakyat lan negari Arab Saudi.[3] Panjenenganipun langsung pikantuk pendhidhikan saking ulama senior Arab Saudi ing babagan agami, sajarah, pulitik, lan sosiologi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Noteworthy Name Database
  2. ^ (id)[1] dipunundhuh tanggal 11 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e f g h i j (id)[2] dipunundhuh tanggal 11 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(id)[3]