-stan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tembung stan iku asalsaka basa Pèrsi stan utawa basa Sansekerta, sthana, sing tegesé "panggonan" utawa "nagara", amèh padha karo sufiks -land sajeroning basa Inggris. Ing basa Indonésia tembung iki dadi pura utawa astana.

Bawana[besut | besut sumber]

  • Frangistan (basa Pèrsi:فرنگستان farangestān)

Anak bawana[besut | besut sumber]

Nagara[besut | besut sumber]

Panambang-stan yèn dipigunakaké kanggo jeneng nagara lumrahé sajeroning wangun "Jeneng suku" + "-stan", kajaba jeneng Pakistan (gabungan saka jeneng suku Punjab, Afgan, Kashmir, Sindh, Baluchistan

Otonimi[besut | besut sumber]

"Stan" liyané[besut | besut sumber]

Jeneng sing diusulaké[besut | besut sumber]

Jeneng fiksi[besut | besut sumber]

Jeneng satiris[besut | besut sumber]