-stan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Tembung stan iku asalsaka basa Pèrsi stan utawa basa Sansekerta, sthana, sing tegesé "panggonan" utawa "nagara", amèh padha karo sufiks -land jroning basa Inggris. Ing basa Indonésia tembung iki dadi istana utawa astana.

Bawana[besut | besut sumber]

  • Frangistan (basa Pèrsi:فرنگستان farangestān)

Anak bawana[besut | besut sumber]

Nagara[besut | besut sumber]

Panambang -stan yèn dipigunakaké kanggo jeneng nagara biasané jroning wangun "Jeneng suku" + "-stan", kajaba jeneng Pakistan (gabungan saka jeneng suku Punjab, Afgan, Kashmir, Sindh, Baluchistan

Otonimi[besut | besut sumber]

"Stan" liyané[besut | besut sumber]

Jeneng sing diusulaké[besut | besut sumber]

Jeneng fiksi[besut | besut sumber]

Jeneng satiris[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=-stan&oldid=1056193"