-stan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tembung stan iku asalsaka basa Pèrsi stan utawa basa Sansekerta, sthana, sing tegesé "panggonan" utawa "nagara", amèh padha karo sufiks -land sajeroning basa Inggris. Ing basa Indonésia tembung iki dadi pura utawa astana.

Bawana[besut | besut sumber]

  • Frangistan (basa Pèrsi:فرنگستان farangestān)

Anak bawana[besut | besut sumber]

Nagara[besut | besut sumber]

Panambang -stan yèn dipigunakaké kanggo jeneng nagara biyasané sajeroning wangun "Jeneng suku" + "-stan", kajaba jeneng Pakistan (gabungan saka jeneng suku Punjab, Afgan, Kashmir, Sindh, Baluchistan

Otonimi[besut | besut sumber]

"Stan" liyané[besut | besut sumber]

Jeneng sing diusulaké[besut | besut sumber]

Jeneng fiksi[besut | besut sumber]

Jeneng satiris[besut | besut sumber]