Serbia tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dunungé Serbia Tengah ing Serbia

Serbia Tengah (Basa Serbia: Централна Србија/Centralna Srbija), uga disebut Serbia Sejati utawa Serbia Ciut (Basa Serbia: Ужа Србија utawa Uža Srbija), iku tlatah ing Serbia sing dumunung ing sajabané provinsi otonom Vojvodina lan kawasan tilas provinsi otnom Kosovo.

Dhistrik lan kutha[sunting | sunting sumber]

Kutha paling gedhé[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha sing pedunungé luwih saka 50,000 jiwa (miturut sènsus taun 2002)[1] yang berada di wilayah ini adalah:

Beograd 1,281,801
Niš 173,724
Kragujevac 146,373
Leskovac 78,030
Smederevo 77,808
Kruševac 75,256
Čačak 73,217
Zajecar 61,500
Valjevo 61,035
Kraljevo 57,411
Šabac 55,163
Vranje 55,052
Užice 54,717
Novi Pazar 54,604

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (in Serbia) Popis stanovništva, domaćinstava i Stanova 2002. Knjiga 1: Nacionalna ili etnička pripadnost po naseljima. BPS Republik Serbia. 2003. ISBN 86-84443-00-09.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serbia_tengah&oldid=827088"