Salomon Kalou

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salomon Kalou
Salomon Kalou warming up for Chelsea.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Salomon Armand Magloire Kalou[1]
Tanggal  lair 5 Agustus 1985 (umur 28)
Papan  lair    Oumé, Côte d'Ivoire
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)[2][3]
Posisi main Winger / Forward
Club information
Klub saiki Chelsea
Nomer 21


2 National team caps and goals correct
as of 16:10, 22 May 2011 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Salomon Kalou lair ning Oumé, Pantai Gading, padha karo kakange Bonaventura, Kalou miwiti karir bal-balan saka klub lokal sakdurunge maen ning Eropa. Guy Roux Auxerre, pelatih pengen ngontrak dheweke kanggo nyatukke karo sedulure, mantan pemain Feyenoord, Bonaventure Kalou. Ing taun 2003 Kalou nanda tanagani kontrak ning Feyenoord Rotterdam. Ing taun 2004 dheweke pindah ning klub satelit. Ananging dheweke balik ning Feyenoord lan maen ning Belanda ing taun 2004-2006. Ing wektu kuwi ning Feyenoord Salomon Kalou nyetak gol 35 ing 67 tampil dheweke kanggo klub Rotterdam, lan uga njuwarai penghargaan individu Johan Cruijff ing taun 2005 amarga bakat enom sing njanjikke ing taun iku. Kalou pindah ning Chelsea FC ing taun 2006, biyaya sing dikandhakke, dipercaya kira-kira £ 9.000.000. Dikontrak karo Chelsea FC nganti taun 2009, Kalou diwenehi nomor 21 Jersey. Mantan manajer Chelsea FC Jose Mourinho muji pemain enom Pantai Gading amarga nduweni rasa kerja apik, fleksibel, nduwe rasa pengen maju, lan ora wedi karo fisik pemain bal sing luwih gedhe. Ing pusat latihan Chelsea FC dheweke nate gawa kamera kanggo nyothing pemain bal sing luwih kondang kaya dene Michael Ballack, John Terry, dan Didier Drogba.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Chelsea

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salomon_Kalou&oldid=830416"