Pamérangan administratif Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo de la République française.svg

Artikel iki bagéan saka seri bab:
Pamérangan Administratif Prancis

(klebu: Region jaban rangkah)

(klebu: Departemen jaban rangkah)

Komunitas kutha
Komunitas Aglomerasi
Komunitas komun
Klompok ''Aglomerasi'' anyar

Associated communes
Municipal arrondissements

"Kolèktifitas jaban rangkah"
Sui generis kolèktifitas
"Negara jaban rangkah"
Teritori jaban rangkah
Pulo Clipperton

Region lan departemen ing Prancis
Metropolitan Prancis
Menara Eiffel
ArcDeTriomphe
La Defense
Bora-bora
TourDeFrance

Metropolitan Prancis[sunting | sunting sumber]

Miturut data tanggal 1 Januari, 2007, metropolitan Prancis kapérang dadi :

  • 22 region (senadyan sacara tegas Korsika kuwi nyatané sawijining "kolèktifitas teritori", dudu region, nanging sacara awam dianggep region)
  • region-region dipérang dadi 96 departemen
  • departemen banjur dipérang dadi 329 arrondissement
  • arrondissement dipérang dadi 3,879 canton
  • canton dipérang dadi 36,569 commune (senadyan sawetara commune kang gedhé nyatané dumadi saka sawetara canton)
    • 3 commune yakuwi (Paris, Marseille, lan Lyon) dipérang jroning 45 municipal arrondissement
    • Uga ana 730 associated communes (data Januari 2006), biyèné commune indhependhen banjur nggabung karo commune kang luwih gedhé, nanging isih nduwèni sawetara otonomi (conto: commune Lomme kang diserep déning Lille ing taun 2000 lan owah dadi "associated commune" jroning commune Lille)
  • 14 Komunitas Urban (communautés urbaines, utawa CU)
  • 163 Komunitas Agglomeration (communautés d'agglomération, utawa CA)
  • 2,391 Komunitas Commune (communautés de communes, utawa CC)
  • 5 Sidikat Agglomeration anyar (syndicats d'agglomération nouvelle, utawa SAN), minangka kategori kang wiwit ilang.

Jaban rangkah[sunting | sunting sumber]

Repubik Prancis nduwé wewengkon ing jaban rangkah kang kapérang sacara administratif ing ngisor iki:

  • Saben region jaban rangkah dumadi saka siji departemen jaban rangkah (département d'outre-mer, utawa DOM), kang uga nduwé status padha karo departemen ing metropolitan Prancis.
  • Departemen jaban rangkah kapérang dadi 12 arrondissement
  • 12 arrondissement kapérang manèh dadi 153 canton
  • 153 canton kasusun jroning 112 commune (ing 4 DOM, luwih akèh canton tinimbang commune, ora kaya ing tlatah metropolitan, sebab sawetara commune dipérang dadi saawetara canton, déné ing metropolitan Prancis umumé canton dumadi saka sawetara commune, kajaba ing commune kang gedhé kaya Toulouse utawa Lille kang kapérang dadi sawetara canton)

Daftar departemen miturut region[sunting | sunting sumber]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]