Guyana Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Guyane
Bendera Guyana Prancis
(Gendéra Prancis) | (Lambang Guyana Prancis)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Guyana Prancis
Ibu kutha Cayenne
Jembar dharatan 83.534 km²
Presidhèn Regional Antoine Karam
Pedunung
 - perk. 2006
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

192.500
157.213
2,3/km² (2005)
Arrondissement 2
Kanton 19
Komun 22
Départemèn Guyana Prancis
{{{cathetan}}}

Guyana Prancis (basa Prancis: Guyane) kuwi sawijining département jaban rangkah (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing pesisir Karibia, Amérika Kidul. Guyana Perancis wewatesan karo Samudra Atlantik ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan lan kidul, lan Suriname ing kulon.

Badan Antariksa Eropa ngluncuraké satelité saka Pusat Ruang Guyana, Kourou.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Sajarah Guyana Prancis

Pisanan dipanggoni déning wong Prancis taun 1604, Guyana Prancis misuwur minangka papan panggonané para pelanggar hukum (delengen Pulo Iblis) nganti taun 1951. Wewengkon iki banjur nduwèni status département jaban rangkah Prancis wiwit tanggal 19 Maret 1946.

Politik[sunting | sunting sumber]

Minangka bagéan integral Prancis, Guyana Prancis — kanthi wewengkon paling jembar sajabané Eropah — klebu jroning Uni Eropah.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guyana_Prancis&oldid=820307"