Kutha Gunungsitoli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Gunungsitoli
-

Lambang Kutha Gunungsitoli
Lokasi Sumatera Utara Kota Gunungsitoli.svg

Peta lokasi Kutha Gunungsitoli
Koordinat : -
Motto: SAMAERI
Provinsi Sumatra Lor
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 280,78 km²
Pedunung  
 · Cacahé 118.392 (2007)
 · Kapadhetan 106 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 6
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU Nomor 47 Tahun 2008
Tanggal 26 November 2008
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Walikutha Drs. MARTINUS LASE, MSP
Kodhe area telepon 0639
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 251.781.376.000,-
Suku bangsa Nias, Padang, Batak, Jawa
Basa Indonesia, Nias
Agama {{{agama}}}
Flora resmi -
Fauna resmi -
Zona wektu WIB
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -


Kutha Gunungsitoli (sadurungé Kecamatan Gunung Sitoli), iku sawijining kutha otonom minangka pamekaran saka Kabupatèn Nias provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Kutha iki diresmèkaké déning Mentri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

  1. Gunungsitoli, Kelurahan Pasar Gunungsitoli
  2. Gunungsitoli Alo'oa, Nazalou Alo'oa
  3. Gunungsitoli Kulon, Tumori
  4. Gunungsitoli Idanoi, Dahana
  5. Gunungsitoli Kidul, Ononamolo I Lot
  6. Gunungsitoli Utara, Afia

Batas Wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Kecamatan Sitolu Ori (Kabupatèn Nias Lor)
ing sisih kidul karo: Kecamatan Gido lan Hili Serangkai (Kabupatèn Nias)
ing sisih kulon karo: Kecamatan Alasa Talumuzoi lan Namohalu Esiwa (Kabupatèn Nias Lor), sarta Hiliduho (Kabupatèn Nias)
ing sisih wétan karo: Samudra Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Gunungsitoli&oldid=810325"