Kabupatèn Tapanuli Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Tapanuli Utara
120px
Lambang Tapanuli Utara
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Tapanuli Utara.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Tarutung
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

10.605 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

15 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Tapanuli Utara iku salah siji kabupaten ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Tarutung iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : ---, --- lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± 10.605 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Tapanuli Utara ketata saking 15 kecamatan, --- kelurahan / desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Adiankoting
  2. Garoga
  3. Muara
  4. Pagaran
  5. Pahae Jae
  6. Pahae Julu
  7. Pangaribuan
  8. Parmonangan
  9. Purbatua
  10. Siatas Barita
  11. Siborong-Borong
  12. Simangumban
  13. Sipahutar
  14. Sipoholon
  15. Tarutung

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sumatra Lor


 

Kabupatèn Tapanuli Lor, Sumatra Lor

Lambang Kabupaten Tapanuli Lor

Kecamatan: Adiankoting | Garoga | Muara | Pagaran | Pahae Jae | Pahae Julu | Pangaribuan | Parmonangan | Purbatua | Siatas Barita | Siborong-Borong | Simangumban | Sipahutar | Sipoholon | Tarutung