Kabupatèn Toba Samosir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Toba Samosir
120px
Lambang Toba Samosir
Motto: "Tappakna do Rantosna, Rimni Tahi do Gogona"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Toba Samosir.svg
Dina Dadi: 9 Maret 1999
Ibukutha: kutha Balige
Bupati: Monang Sitorus
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

3.124,40 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

14 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 168.596 (2005)
+/- 83 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Toba Samosir iku salah siji kabupaten ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Balige iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : ---, --- lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± 3.124,40 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

2°06'-2°45' Lintang lor 98°10'-99°35' Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Toba Samosir ketata saking 14 kecamatan, 192 kelurahan / desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Ajibata
  2. Balige
  3. Bor Bor
  4. Habinsaran
  5. Lagu Boti
  6. Lumban Julu
  7. Narumonda
  8. Nassau
  9. Pintu Pohan Meranti
  10. Porsea
  11. Sigumpar
  12. Silaen
  13. Tampahan
  14. Uluan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]