Kabupatèn Labuhanbatu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Labuhan Batu
Lambang kabupaten labuhan batu.png
Lambang Labuhan Batu
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Labuhanbatu.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Rantau Prapat
Bupati: HT Milwan
Wakil Bupati: H Sudarwanto
Jembar
 - Total:

9.223,18 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

22 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 840.382 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Labuhan Batu iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Rantau Prapat iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 9.223,18 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Labuhan Batu ketata jroning 22 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Aek Kuo
  2. Aek Natas
  3. Bilah Barat
  4. Bilah Hilir
  5. Bilah Hulu
  6. Kampung Rakyat
  7. Kota Pinang
  8. Kualuh Hilir
  9. Kualuh Hulu
  10. Kualuh Leidong
  11. Kualuh Selatan
  12. Marbau
  13. Na IX-X
  14. Panai Hilir
  15. Panai Hulu
  16. Panai Tengah
  17. Pangkatan
  18. Rantau Selatan
  19. Rantau Utara
  20. Silangkitang
  21. Sungai Kanan
  22. Torgamba

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]