Basa Batak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Batak
Distribusi
geografis:
Sumatra, Indonésia
Klasifikasi
genetik
:
Austronesian
 Malayo-Polinesia
  Malayo-Polinesia Inti
   Sumatra Lor-kulon
    Batak
Pembagian:


Basa Batak sakbeneré minangka jeneng rumpun basa sing dipituturaké ing Sumatra Lor. Basa iki migunakaké Aksara Batak

Basa Batak bisa dipérang dadi sawetara klompok:

  • Basa Batak Lor
    • Basa Alas-Kluet
    • Basa Dairi
    • Basa Karo
    • Basa Simalungun
  • Basa Batak Kidul
    • Basa Angkola-Mandailing
    • Basa Pakpak-Dairi
    • Basa Toba

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Batak&oldid=815059"