Kabupatèn Serdang Bedagai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Serdang Bedagai
Lambang Kabupaten Serdang Bedagai.png
Lambang Kabupatèn Serdang Bedagai
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Serdang Bedagai.svg
Dina Dadi: 18 Desember 2003
Ibukutha: Sei Rampah
Bupati: HT Erry Nuradi
Wakil Bupati: H Soekirman
Jembar
 - Total:

1.900 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

12 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 549.091 (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Nias lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Serdang Bedagai iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Sei Rampah iku ibukutha Kabupatèné, kutha-kutha liyanè : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± 1.900 km² utawa 190.000 hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Serdang Bedagai ketata saking 12 kecamatan, 243 kelurahan / désa. Kecamatan-kecamatan ing kabupatèn iki yaiku:

  1. Bandar Khalipah
  2. Bangun Purba
  3. Dolok Masihul
  4. Dolok Merawan
  5. Kotarih
  6. Pantai Cermin
  7. Perbaungan
  8. Sei Rampah
  9. Sipispis
  10. Tanjung Beringin
  11. Tebingtinggi
  12. Teluk Mengkudu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]