Kabupatèn Langkat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Langkat
Lambang Kabupatèn Langkat.jpg
Lambang Kabupatèn Langkat
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Langkat.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Stabat
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

6.272 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

20 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 902.986 jiwa (2000
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Langkat iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Stabat iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 6.272 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Langkat ketata jroning 20 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Babalan
  2. Batang Serangan
  3. Besitang
  4. Binjai
  5. Bohorok
  6. Brandan Barat
  7. Gebang
  8. Hinai
  9. Kuala
  10. Padang Tualang
  11. Pangkalan Susu
  12. Salapian
  13. Sawit Seberang
  14. Secanggang
  15. Sei Bingai
  16. Sei Lepan
  17. Selesai
  18. Stabat
  19. Tanjung Pura
  20. Wampu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Sumatra Lor
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Langkat&oldid=809649"