Kabupatèn Asahan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Asahan
Lambang Kabupatèn Asahan.JPG
Lambang Kabupatèn Asahan
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Asahan.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Kisaran
Bupati: Drs. H. Taufan Gama Simatupang, MAP.
Wakil Bupati: H. Surya, BSc
Jembar
 - Total:

4.581 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

20 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 935.233 (2000)
+/- 204,15 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak, wong Melayu lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Asahan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Kisaran iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 4.581 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

2003’00”- 3026’00" Lintang Lor lan 99001-100000 Bujur wétan[1]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Asahan ketata jroning 20 kecamatan, 34 kelurahan lan 237 desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Aek Kuasan
  2. Air Batu
  3. Air Joman
  4. Bandar Pasir Mandoge
  5. Bandar Pulau
  6. Buntu Pane
  7. Kisaran Barat
  8. Kisaran Timur
  9. Meranti
  10. Pulau Rakyat
  11. Sei Kepayang
  12. Simpang Empat
  13. Tanjung Balai

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


 

Kabupatèn Asahan, Sumatra Lor

Lambang Kabupatèn Asahan

Kecamatan: Aek Kuasan | Air Batu | Air Joman | Bandar Pasir Mandoge | Bandar Pulo | Buntu Pane | Kisaran Kulon | Kisaran Wétan | Meranti | Pulau Rakyat | Sei Kepayang | Simpang Empat | Tanjung Balai |


Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Asahan&oldid=808625"