Kabupatèn Pakpak Bharat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Pakpak Bharat
120px
Lambang Pakpak Bharat
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Pakpak Bharat.svg
Dina Dadi: 25 Februari 2003
Ibukutha: Salak
Bupati: Murger Hery Immanuel Berutu
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.218 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

8 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 32.909 jiwa (2000)
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Nias lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Pakpak Bharat iku salah siji kabupaten ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Salak iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : ---, --- lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± 1.218 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Pakpak Bharat ketata saking 8 kecamatan, 36 kelurahan / desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten iki yaiku:

  1. Salak
  2. Sitellu Tali Urang Jehe
  3. Kerajaan
  4. Sitellu Tali Urang Julu
  5. Pergetteng Getteng Sengkut
  6. Tinada
  7. Sibagindar
  8. Jambu

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]