Kabupatèn Tapanuli Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tapanuli Tengah
Lambang Kabupatèn Tapanuli Tengah.jpg
Lambang Kabupatèn Tapanuli Tengah
Motto: "---"
Lokasi Sumatera Utara Kabupaten Tapanuli Tengah.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: kutha Sibolga
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.188 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

15 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: wong Batak lan liyane
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Batak lan Basa Indonesia

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tapanuli Tengah iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Lor, kutha Sibolga iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, --- lan liya-liyané. Jembar wilayah kabupatèn iki ± 2.188 km² utawa 218.800 hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tapanuli Tengah katata jroning 15 kecamatan, --- kelurahan / désa. Kecamatan-kecamatan ing kabupatèn iki yaiku:

  1. Adman Dewi
  2. Badiri
  3. Barus
  4. Kolang
  5. Lumut
  6. Manduamas
  7. Sibabangun
  8. Sibolga
  9. Sirandorung
  10. Sitahuis
  11. Sorkam
  12. Sorkam Barat
  13. Sosor Gadong
  14. Tapian Nauli
  15. Tukka

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]