Mardiyanto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mardiyanto
Mardiyanto

Mangsa jabatan
29 Agustus 2007 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Widodo Adi Sutjipto
ad-interim
Pengganti Gamawan Fauzi

Mangsa jabatan
1998 – 2007
Pejabat sadurungé Soewardi
Pengganti Ali Mufiz

Lair 21 November 1946 (umur 67)
Flag of Indonesia.svg Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia
Kabangsan Indonesia
Agama Islam

Mardiyanto (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 21 November 1946; umur 67 taun) inggih menika salah satunggalipun politikus lan tokoh militer Indonesia, Gubernur Jawa Tengah taun 1998-2007, lan ugi nate dados Menteri Dalam Negeri Republik Indonesia wonten ing Kabinet Indonesia Bersatu taun 2007-2009. [1] Mardiyanto nggadhahi sifat minangka pemimpin ingkang prasaja, lan saged dados “bapak” tumraping sedaya rakyatipun. [1] Sifat arifipun minangka pemimpin sampun kauji nalika panjenenganipun dados Gubernur Jawa Tengah periode taun 1998-2007. [1] Mayjen TNI Purn H Mardiyanto, dipunparingi amanah saking Presidhen Susilo Bambang Yudhoyono (SBY) supados dados Mentri Dalam Negeri, dinten Selasa 28 Agustus 2007, pinten sasi sadherengipun panjenenganipun lengser saking jabatan minangka Gubernur Jawa Tengah ingkang sajatosipun nembe telas ing taun 2008. [1] Panjenenganipun dados sulih sariranipun tilas Mentri Dalam Negeri, Bapak Muhammad Ma’Ruf. [1]

Pendidikan[2][sunting | sunting sumber]

  • Akademi Militer (AKABRI) Darat, Magelang (1967-1970)
  • SLTA BOPKRI jurusan PAL, Yogyakarta (1965)
  • SLTP BOPKRI IV, Yogyakarta (1962)
  • Sekolah Rakyat Negeri Kintelan, Yogyakarta (1958)

Karier[2][sunting | sunting sumber]

  • Mendagri (2007-2009)
  • Gubernur Jawa Tengah (1998-2007)
  • Pangdam IV Diponegoro (1997-1998)
  • Wagub Akmil (1995-1997)
  • Danrem 121/ABW Pontianak (1994-1995)
  • Paban-3/Binkar (1993-1994)
  • Kadeptik Akmil (1991-1992)
  • PBDY Jabkat Speses AD, (1989-1991)
  • Dandim 1408/BS Ujung Pandang (1988-1989)
  • Dandim 1412 Ujung Pandang (1987-1988)
  • Dan Yonif 725 Ujung Pandang (1985-1987)

Kanugrahan[2][sunting | sunting sumber]

  • Bintang Maha Putra Utama (2006)
  • Bintang Kartika Eka Paksi Narayana (2008)
  • Setya Lancana Dwija Sista (1997)
  • Setya Lencana Kesetiaan 8/24 (1994)
  • Bintang Yudha Dharma Pratama (1990)
  • Veteran Pembela Kemerdekaan (1981)
  • Satya Lencana Seroja I Sub IV (1978 lan 1984)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Biografi Mardiyanto] dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)Mendagri yang "Bapak Rakyat"] dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Didhisiki déning:
Mohammad Ma'ruf
Menteri Dalam Negeri
2007 – 2009
Diganti déning:
Gamawan Fauzi
Sing mengku  sadurungé:
{{{before}}}
{{{title}}}
{{{years}}}
Diganti déning:
{{{after}}}
Jabatan militèr
Sing mengku  sadurungé:
{{{before}}}
{{{title}}}
{{{years}}}
Diganti déning:
{{{after}}}
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mardiyanto&oldid=864848"