Kutha Banjarbaru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Banjarbaru
Lambang Kota Banjarbaru

Lambang Kutha Banjarbaru
Lokasi Kalimantan Selatan Kota Banjarbaru.svg

Peta lokasi Kutha Banjarbaru
Koordinat : 114°45' - 114°45' BT dan 3°27' - 3°29' LS
Motto: Gawi Sabarataan (Bekerja Semua)
Provinsi Kalimantan Selatan
Ibukutha {{{ibukota}}}
Jembar 371,30 km²
Pedunung  
 · Cacahé 123.973 (2000)
 · Kapadhetan 333,8 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 5
 · Désa/kelurahan 20
Dhasar hukum UU No.9 Tahun 1999
Tanggal 20 April 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Walikota Drs. Rudy Resnawan
Kodhe area telepon 0511
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.banjarbarukota.go.id

Gambar:Simpang Empat Banjarbaru.jpg
Kawasan Simpang Empat Banjarbaru

Kutha Banjarbaru iku salah siji kutha ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonesia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wilayah Provinsi Kalimantan Kidul, madeg ing tanggal 20 April 1999 miturut Undhang-Undhang Nomer 9 Taun 1999. Kutha Banjarbaru nduwèni jembar wewengkon 371,30 km² (37.130 ha) sing kabagi jroning 5 kecamatan lan 12 kelurahan.

Kutha Banjarbaru dumunung ing koordinat 03°27' nganti 03°29' LS lan 114°45' nganti 114°45' BT. Posisi geografis Kutha Banjarbaru saka Kutha Banjarmasin yakuwi 35 km ing arah 296°30' sisih kidul-wétan Kutha Banjarmasin, déné posisi saka kutha Martapura, Kabupaten Banjar yakuwi 5 km ing arah 55°30' sisih kidul-kulon Kutha Martapura. Kutha Banjarbaru minangka kutha pengasil inten sing dumunung ing Kecamatan Cempaka, Banjarbaru sing dadi pusat pemukiman utawa perkampungan paling tuwa ing kutha iki.

Gambar:Ahmad Yani Banjarbaru.jpg
Kawasan Jl. Ahmad Yani Banjarbaru

Wates wilayah[sunting | sunting sumber]

Wates wilayah Kutha Banjarbaru yakuwi:

ing sisih lor karo: Kecamatan Martapura Kabupaten Banjar
ing sisih kidul karo: Kecamatan Bati-Bati Kabupaten Tanah Laut
ing sisih kulon karo: Kecamatan Gambut dan Aluh-Aluh Kabupaten Banjar
ing sisih wétan karo: Kecamatan Karang Intan Kabupaten Banjar

Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Gunggung pedunung Kutha Banjarbaru yakuwi 123.973 jiwa (2000) dumadi saka sawetara suku bangsa antara liya:

  1. Suku Banjar: 75.537 jiwa
  2. Suku Jawa: 37.975 jiwa
  3. Suku Bugis: 947 jiwa
  4. Suku Madura: 1.180 jiwa
  5. Suku Buket: 1.728 jiwa
  6. Suku Mandar: 6 jiwa
  7. Bakumpai: 85 jiwa
  8. Suku Sunda: 2.319 jiwa
  9. Lainnya: 4.340 jiwa

(Sumber: Badan Pusat Statistik - Sensus Penduduk tahun 2000)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Situs-situs liya ngenani Banjarbaru

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Banjarbaru&oldid=823122"