Kabupatèn Hulu Sungai Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
Lambang Kabupatèn Hulu Sungai Tengah

Lambang Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
Lokasi Kalimantan Selatan Kabupaten Hulu Sungai Tengah.svg

Peta lokasi Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
Koordinat : 2°27'—2°46' LK 115°5'—115°31' BW
Motto: Murakata
Provinsi Kalimantan Kidul
Ibukutha Barabai
Jembar 1.610 km2
Pedunung  
 · Cacahé 237.080 jiwa (2006)
 · Kapadhetan 147 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 11
 · Désa/kelurahan 9
Dhasar hukum UU No. 27 Tahun 1959
Tanggal 24 Desember 1959
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. H. Saiful Rasyid, MM
Kodhe area telepon 0517
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.hulusungaitengahkab.go.id

Kantor Bupati Hulu Sungai Tengah.

Kabupaten Hulu Sungai Tengah iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Barabai, kurang luwih 164 km saka Banjarmasin ibukutha Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 1.610 km2 lan pedunung cacahé 237.080 jiwa (2006).[1] Wewengkon ana ing sajroning koordinat 2°27' — 2°46' Lintang Kidul lan 115°5' — 115°31' Bujur Wétan. Kabupatèn iki nduwè motto "Murakata" singkatan saka Musyawarah Mufakat Seia Sekata sing artiné apa waé sing isa nekoké kabecikan kudu nganggo diwicarakna lan dirembug. Panganan khas Hulu Sungai Tengah yaiku Apam Barabai.

Kecamatan ing Kabupatèn Hulu Sungai Tengah[sunting | sunting sumber]

Kecamatan ing Kabupatèn Hulu Sungai Tengah akèhé ana 11, yaiku :

  1. Barabai
  2. Batang Alai Kidul
  3. Batang Alai Lor
  4. Batang Alai Wétan
  5. Batu Benawa
  6. Hantakan
  7. Haruyan
  8. Labuan Amas Kidul
  9. Labuan Amas Lor
  10. Limpasu
  11. Pandawan

Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Suku asli yaiku suku Banjar sing ana ing kabèh kecamatan lan suku Dayak Bukit sing dumunung ing kecamatan Batu Benawa. Suku bangsa liyané ing kabupaten iki yaiku :

  1. Suku Banjar: 213.729 jiwa
  2. Suku Jawa: 3.395 jiwa
  3. Suku Buket: 3.368 jiwa
  4. Suku Bugis: 169 jiwa
  5. Suku Madura: 72 jiwa
  6. Suku Mandar: 7 jiwa
  7. Suku Bakumpai: 23 jiwa
  8. Suku Sunda: 217 jiwa
  9. Liyane : 7.406 jiwa

(Sumber: Badan Pusat Statistik - Sensus Penduduk taon 2000)

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]