Kabupatèn Tapin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tapin
Lambang Kabupatèn Tapin

Lambang Kabupatèn Tapin
Lokasi Kalimantan Selatan Kabupaten Tapin.svg

Peta lokasi Kabupatèn Tapin
Koordinat :
Motto: Ruhui Rahayu (Basa Banjar)
Provinsi Kalimantan Kidul
Ibukutha Rantau
Jembar 2.700,82 km²
Pedunung  
 · Cacahé 141.266 jiwa (2000)
 · Kapadhetan 61 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 12
 · Désa/kelurahan
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Idis Nurdin Halidi
Kodhe area telepon 0517
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.tapinkab.go.id

Kabupatèn Tapin iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonesia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin ibukutha Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè motto Ruhui Rahayu (saka basa Banjar) artiné moga-moga Tuhan memberkati.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tapin dumunung ana ing sisih tengah rada ngidul Provinsi Kalimantan Kidul, wewengkon ing sajroning koordinat 2°32’43" – 3°0'43" Lintang Kidul lan 114°46'13" – 115°30'33" Bujur Wétan. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 2.700,82 km2 lan pedunung cacahé 141.266 jiwa (2000).

Wewatesan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kuala
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Banjar

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

  1. Bakarangan
  2. Binuang
  3. Bungur
  4. Candi Laras Kidul
  5. Candi Laras Lor
  6. Hatungun
  7. Lok Paikat
  8. Piani
  9. Salam Babaris
  10. Tapin Kidul
  11. Tapin Lor
  12. Tapin Tengah

Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Suku bangsa ing Kabupatèn Tapin yaiku :

  1. Suku Banjar: 114.265 jiwa
  2. Suku Jawa: 21.727 jiwa
  3. Suku Bugis: 106 jiwa
  4. Suku Madura: 1.296 jiwa
  5. Suku Bukit: 112 jiwa
  6. Suku Mandar: 1 jiwa
  7. Suku Bakumpai: 12 jiwa
  8. Suku Sunda: 1.244 jiwa
  9. Liyané: 2.503 jiwa


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Tapin&oldid=824955"