Kabupatèn Tanah Laut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tanah Laut
Lambang Kabupaten Tanah Laut.png

Lambang Kabupatèn Tanah Laut
Lokasi Kalimantan Selatan Kabupaten Tanah Laut.svg

Peta lokasi Kabupatèn Tanah Laut
Koordinat :
Motto: Tuntung Pandang (Basa Banjar)
Provinsi Kalimantan Kidul
Ibukutha Pelaihari
Jembar 2.149,75 km²
Pedunung  
 · Cacahé 265.629 jiwa (2007)
 · Kapadhetan 107 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 11
 · Désa/kelurahan
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Adriansyah
Kodhe area telepon 0512
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: tanahlautkab.go.id

Kabupaten Tanah Laut iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Pelaihari, kurang luwih 65 km saka Banjarmasin ibukutha Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè motto Tuntung Pandang (saka Basa Banjar), sing artiné urip sing kepenak nganti akhir ing jroning paguyuban lan ora ana alangan.


Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tanah Laut dumunung ana ing sisih Kidul Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 2.149,75 km2 lan pedunung cacahé 265.629 jiwa (2007).

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Banjar
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Segara Jawa
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Tanah Bumbu

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tanah Bumbu nduwè 10 kecamatan, yaiku :

  1. Bajuin
  2. Bati-Bati
  3. Batu Ampar
  4. Bumi Makmur
  5. Jorong
  6. Kintap
  7. Kurau
  8. Panyipatan
  9. Pelaihari
  10. Takisung
  11. Tambang Ulang


Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Suku asli yaiku suku Banjar lan suku Dayak Bukit ing désa Bajuin. Suku bangsa ing kabupatèn iki, yaiku :

  1. Suku Banjar : 142.731 jiwa
  2. Suku Jawa : 73.237 jiwa
  3. Suku Bugis : 3.066 jiwa
  4. Suku Madura : 3.282 jiwa
  5. Suku Bukit : 585 jiwa
  6. Suku Bakumpai : 32 jiwa
  7. Suku Mandar : 49 jiwa
  8. Suku Sunda : 2.739 jiwa
  9. Liyané : 5.268 jiwa


Obyek wisata[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]