Kabupatèn Hulu Sungai Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Hulu Sungai Lor
Lambang Kabupaten Hulu Sungai Lor

Lambang Kabupaten Hulu Sungai Lor
Lokasi Kalimantan Selatan Kabupaten Hulu Sungai Utara.svg

Peta lokasi Kabupaten Hulu Sungai Lor
Koordinat : 2°17'-2°33' LK dan 114°52' - 115°24' BW
Motto: Agung
Provinsi Kalimantan Kidul
Ibukutha Kota Amuntai
Jembar 915,5 km2
Pedunung  
 · Cacahé 216.181 jiwa (2008)
 · Kapadhetan jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 10
 · Désa/kelurahan 214/5
Dhasar hukum -
Tanggal 1 Mei 1952
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati drs. H. Fakhruddin, M.Si
Kodhe area telepon 0527
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.hulusungaiutara.go.id

Kabupatèn Hulu Sungai Lor iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Amuntai, kurang luwih 190 km saka Banjarmasin ibukutha Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 915,5 km2 lan pedunung cacahé 216.181 jiwa (2008).[1] Wewengkon ing sajroning koordinat 2°17' - 2°33' Lintang Kidul lan 114°52' - 115°24' Bujur Wétan.

Sak durungè kabupatèn iki duwe jeneng Kabupatèn Amuntai, wiwit dadi ing tanggal 1 Mei 1952, nanging sajroning pangembangan wilayah lan sistim pamrintah sing diwiwiti saka Undang- undang No. 22 Taon 1948, ing tanggal 14 Januari 1953 jeneng Kabupatèn Amuntai diowah dadi Kabupatèn Hulu Sungai Utara (basa Indonésia) utawa Kabupatèn Hulu Sungai Lor (basa Jawa) nganthi saiki.

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Tabalong karo Provinsi Kalimantan Tengah
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Hulu Sungai Kidul karo Kabupatèn Hulu Sungai Tengah
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Tengah
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Balangan

Wewengkon Kabupatèn Hulu Sungai Lor yaiku dataran rendah sing didominasi karo rawa, kurang luwih 570 km2. Rawa kuwi ana sing rawa permanen, ana uga rawa tiban utawa rawa sing ana banyu ing sak wektu-wektu.


Kewan khas[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki terkenal dengan dengan kewan khasnya, yaiku itik Alabio lan kebo rawa (Latin:bubalus bubalis) ing kecamatan Danau Panggang lan kecamatan Paminggir.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]