Kelairan Yésus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéan saka seri babagan
Yésus Kristus

Kölner Maler um 1450-1460 001.jpg

Asma lan sesebutan
YésusKristusMesiasIsa AlmasihJuruwilujeng

Yésus Kristus lan Kakristenan
KronologiKalairanSilsilah
PambaptisanPelayananMukjizat
PerumpamaanBujana AkirPanyekelan
PangadilanPanyalibanPati
PanguburanWunguMékrad
Rawuh kapindhoPenghakiman

Ajaran utama Yésus Kristus
MesiasKotbah ing Bukit
Donga Rama KawulaUkum Katresnan
Bujana WengiAmanat Agung

Pandhangan marang Yésus
Pandhangan Kristen
Pandhangan Islam
Pandhangan Yahudi
Yesus jroning sajarah
Yesus jroning karya seni

Crita kalairan Yésus Kristus dicathet sajroning Alkitab Kristen utamané jroning rong Injil kanonik, Matius lan Lukas. Kaloro Injil kasebut nulis yèn Yesus lair ing Betlehem, ing Yudea, déning sawijining kenya, yaiku Maria.

Tradhisi Kristen[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Natal
  • Wong-wong Kristen mèngeti kelairan Yésus Kristus saben tanggal 25 Desember jroning pananggalan Grégorian, yaiku disebut Dina Natal. Saben taun, dina Natal ora tiba ing dina sing padha jroning seminggu.
  • Mangsa-mangsa sadurungé Natal diriyayakaké minangka mangsa Adven. Biyasané dipèngeti wiwit 4 dina Minggu sadurungé minggu tibané dina Natal.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelairan_Yésus&oldid=862245"