Yésus Kristus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yesus saking Nazarèt

Bagéan saka seri babagan
Yésus Kristus

Kölner Maler um 1450-1460 001.jpg

Asma lan sesebutan
YésusKristusMesiasIsa AlmasihJuruwilujeng

Yésus Kristus lan Kakristenan
KronologiKalairanSilsilah
PambaptisanPelayananMukjizat
PerumpamaanBujana AkirPanyekelan
PangadilanPanyalibanPati
PanguburanWunguMékrad
Rawuh kapindhoPenghakiman

Ajaran utama Yésus Kristus
MesiasKotbah ing Bukit
Donga Rama KawulaUkum Katresnan
Bujana WengiAmanat Agung

Pandhangan marang Yésus
Pandhangan Kristen
Pandhangan Islam
Pandhangan Yahudi
Yesus jroning sajarah
Yesus jroning karya seni

Yesus saking Nazarèt (kirang langkung antawis taun 6 SM4 SM - 2933) punika satunggaling tukang kayu, pengkhotbah/pangajar, panyaras, guru/rabbi, pedamel mujizat, lan tokoh Yahudi ingkang paling misuwur; ing kakristenan Yesus Kristus. Tiyang Kristen pitados, Yesus punika Putraning Allah, Hyang, Mesias, lan Juru Wilujeng umat manungsa; ing Islam, Isa Almasih punika satunggiling nabi wigatos (Nabi Isa).

Nami "Yesus" punika alihaksara saking basa Yunani Ιησους [Iēsoûs], ingkang ing giliranipun ugi arupi alih aksara saking basa Aram utawi basa Ibrani inggih punika: Yeshua, ingkang tegesipun : Kawilujengan, utawi "Hyang punika kawilujengan", "Hyang milujengaken". "Kristus" punika gelar ing teologi ugi asalipun saking basa Yunani Χριστός [Christos], ingkang saking basa Ibrani "Mesias", tegesipun "ingkang dipunurapi" utawi "ingkang kapilih". Ing Islam, Yesus (Basa Arab: عيسى‎,[Isa]) sacara umum dipunsebat kanthi nami Isa bin Maryam ingkang tegesipun Isa putra saking Maria . Panjenenganipun dipunanggep minangka salah satunggaling nabi wigati saking Hyang.[1][2] pawarta Injil lan pedamel kaajaiban.

Gusti Yesus menika Juru Wilujeng ingkang sejatos Alasanipun menapa? Inggih punika amargi : 1. Yesus kristus menika sanes tiyang ingkang asalipun saking Donya punika, namung asalipun saking Swargo. 2.Yesus Kristus menika namung satunggal-tunggalipun tiyang ingkang nglampahi seda lan wungu malih saking antawisipun tiyang pejah. 3.Yesus Kristus menika kadunungan Rohipun Gusti Allah ingkang akarya jagad punika lan sampun kapasrahan sedaya panguwaos wonten ing bumi tuwin wonten ing swargo.

Kapurih ugi mirsani[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ James Leslie Houlden, "Jesus: The Complete Guide", Continuum International Publishing Group, 2005, ISBN 0-8264-8011-X
  2. ^ Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, "Uncovering Islam: Questions and Answers about Islamic Beliefs and Teachings", Ankara: The Presidency of Religious Affairs Publishing, 2004
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yésus_Kristus&oldid=815309"