Wungu Dalem Yésus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bagéan saka seri babagan
Yésus Kristus

Kölner Maler um 1450-1460 001.jpg

Asma lan sesebutan
YésusKristusMesiasIsa AlmasihJuruwilujeng

Yésus Kristus lan Kakristenan
KronologiKalairanSilsilah
PambaptisanPelayananMukjizat
PerumpamaanBujana AkirPanyekelan
PangadilanPanyalibanPati
PanguburanWunguMékrad
Rawuh kapindhoPenghakiman

Ajaran utama Yésus Kristus
MesiasKotbah ing Bukit
Donga Rama KawulaUkum Katresnan
Bujana WengiAmanat Agung

Pandhangan marang Yésus
Pandhangan Kristen
Pandhangan Islam
Pandhangan Yahudi
Yesus jroning sajarah
Yesus jroning karya seni

Miturut Prajanjian Énggal, utaminipun Injil, Yésus Kristus, nglampahi sangsara lan salajengipun séda kakisas ing saandhaipun pamaréntahan gubernur Yudéa, Pontius Pilatus, nalika tanggal 14 Nisan (~wulan April) watawis taun 30-33 M. Miturut murid-murid-Dalem lan sapérangan cathetan sanès, Panjenenganipun wungu malih saking séda ing dinten ingkang kaping tiga,[1] inggih punika sasampunipun tanggal 17 Nisan. Dinten puniku arupi dinten sepindhah salebetipun minggu. Saréyan panggènan Panjenenganipun dipunsarèkaken sasampunipun sédanipun kabikak kosong. Watawis 500 tiyang mirsani Panjenenganipun gesang malih sasampunipun séda-Dalem puniku lan sapérangan saking tiyang-tiyang wau mirsani-Panjenenganipun kaangkat minggah dhumateng langit ngantos ical katutup méga. Dhisin ugi pasaréyan-Dalem ingkang kaping kalih boten naté dipunpanggihaken.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ John Drane. 1996. Memahami Perjanjian Baru. Jakarta. BPK Gunung Mulia. Hlm. 111.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Pandhukung Wungu Dalem
Anti-Wungu Dalem

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wungu_Dalem_Yésus&oldid=862249"