Kotbah ing Bukit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Khotbah ing bukit kuwi kumpulan wejangan lan kawicaksanan saka Gusti Yesus. Critane bisa ditemokaké ing Bab 5-7 Kitab Injil miturut Santo Matius.

Isi kotbah[sunting | sunting sumber]

Wong Kristen kudu dadi uyah sing mènèhii rasa lan terang sing nyunari donya
Yesus rawuh kanggo nggenepi hukum Taurat; sapa sing nesu marang seduluré kudu diukum; sing damai karo mungsuhmu; sapa sing mandeng wanita sarta kepingin iku wis zinah; sapa sing megat bojoné kajaba amarga zinah ndadèkaké bojoné zinah; aja sumpah demi apa waé; aja nglawan wong sing tumindak jahat marang awakmu; asihana mungsuhmu lan dongakna sing nganiaya awakmu; lan ajaran-ajaran liyané

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kotbah di Bukit ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kotbah_ing_Bukit&oldid=832592"