Haarlemmermeer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Haarlemmermeer
Haarlemmermeer wapen.png
Lambang Haarlemmermeer
LocatieHaarlemmermeer.png
Lokasi Haarlemmermeer
Katrangan cekak
Provinsi: Noord-Holland
Jembar: 185,28 km²
Pedunung: 138.392 jiwa 1 Januari 2007
Situs wèb resmi: http://www.Haarlemmermeer.nl
Pulitik
Walikutha: Theo Weterings (partai VVD)

Haarlemmermeer iku sawijining gemeente ing provinsi Holland Lor, Walanda. Gemeente iki salah sijining sing gedhé dhéwé ing Holland Lor. Ing kéné ana Bandar Udara Internasional Amsterdam Schiphol. Gemeente iki ibukuthané Hoofddorp lan Haarlemmermeer iku salah siji gemeente gedhé ing Walanda sing nduwé jeneng ibukutha sing séjé karo jenengé gemeente.


Étimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung "Haarlemmermeer" tegesé "Tlaga Haarlem" lan ngrujuk sawijining tlaga sing tau ana ing kéné lan saiki wis diasataké dadi polder.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haarlemmermeer&oldid=813832"