Ékonomi Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ekonomi Indonesia
Mata uang Rupiah
Taun fiskal Taun kalendher
Organisasi perdagangan APEC, ASEAN, WTO
Statistik [1]
Peringkat PDB ka-15
PDB $863,6 milyar (2005)
Pertumbuhan PDB 4,8% (2004)
PDB per kapita $3.200 (2004)
PDB berdasarkan sektor pertanian (16.6%), industri (43.6%), jasa (39.9%) (2004)
Inflasi 6.6% (2004)
Pop sangisoré garis kamiskinan 8.% (1998)
Tenaga kerja 105,7 juta (2004)
Tenaga kerja adhedhasar pegawéyan produksi 46%, pertanian 16%, jasa 39% (1999)
Pengangguran 8.7% (2004)
Industri utama minyak bumi lan gas alam; tekstil, perlengkapan, lan sepatu; pertambangan, semen, pupuk kimia, plywood; karet; panganan; pariwisata
Perdagangan Internasional[2]
Ekspor $113,99 milyar (2007)
Komoditi utama minyak dan gas, plywood, tekstil, karet
Mitra dagang Jepang 22,3%, Amérika Sarékat 12,1%, Singapura 8,9%, Koréa Kidul 7,1%, Cina 6.2% (2003)
Impor $74,40 milyar (2007)
Komoditi utama mesin lan peralatan; kimia, bahan bakar, panganan
Mitra dagang Jepang 13%, Singapura 12,8%, Cina 9,1%, Amérika Sarékat 8,3%, Thailand 5,2%, Australia 5,1%, Korea Selatan 4,7%, Arab Saudi 4,6% (2003)
Kauangan publik [3]
Utang pamaréntah $454.3 milyar (56.2% saka GDP)
Pametu $40.91 milyar (2004)
Blanja $44,95 milyar (2004)
Bantuan ekonomi $43 milyar dari IMF (1997–2000)
Sunting

Indonesia nduwèni ekonomi mawa basis-pasar, nanging pamaréntah isih mainaké peranan wigati. Pamaréntah nduwèni luwih saka 164 BUMN lan netepaké rega sawetara barang pokok, klebu bahan bakar, beras, lan listrik. Sawisé krisis finansial Asia sing diwiwiti ing tengahan 1997, pamaréntah njaga akèh porsi aset sèktor swasta liwat pengambilalihan kredit bank ra lancar lan asèt parusahan liwat prosès réstrukturisasi utang.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]