Yusuf al-Qaradawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Yusuf al-Qaradawi
Era modern
Yusuf al-Qaradawi 02.gif

Jeneng

Yusuf al-Qaradawi

Lair

{{{birth}}}

Aliran/tradisi

Islam Sunni

Mènèhi pengaruh marang

Hassan al-Banna

Yusuf al-Qaradawi yaiku sawijining cendekiawan Muslim saka Mesir. Dheweke kalebu Mujtahid ing era modern iki.[1] Yusuf Qaradhawi dikenal ulama lan pemikir Islam kang unik uga istimewa kang disebabake dheweke nduweni cara utawa metodologi khas sajroning dakwah babagan risalah Islam, lantaran metodologine mau dheweke gampang ditrima ing kalangan donya barat dadi sawijining pemikir sing kerep ngetokake Islam kanthi ramah, santun, lan moderat. Kuwi mau ndadekake Qaradhawi kerep nekani temonan internasional para pemuka agama ing Eropa utawa Amerika dadi wakil saka kelompok Islam.[2]

Lair[sunting | sunting sumber]

Yusuf al-Qaradawi lair ing desa cilik satengahing delta Kali Nil aran Shafth Turaab, Kairo, Mesir, 9 September 1926.[3]


Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Yusuf al-Qaradawi wis apal al-Qur'an ing umur 10 taun.

Gelar doktore nembe entuk ing taun 1972 karo disertasi "Zakat lan Dampake Sajroning Nanggulangi Kemiskinan", sing banjur disempurnakake dadi Fiqh Zakat. [4]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Sebab telate entuk gelar doktor, amarga dheweke sempet ninggalke Mesir sing wektu kuwi rezime terkenal kejem. Dheweke kepeksa tumuju Qatar ing taun 1961 lan ngadhegake Fakultas Syariah ing Universitas Qatar. Ing wektu padha, dheweke uga ngedhegake Pusat Kajian Sejarah lan Sunnah Nabi. Dheweke entuk kewarganegaraan Qatar lan ndadekake Doha kanggo pangggonan tinggale. suwene 2 taun. Qardhawi terkenal karo khutbah-khutbahe kang wani sahingga sempet dilarang dadi khatib ing sawijining mesjid ing daerah Zamalik. Alasane, khutbah-khutbahe dinile ndadekake opini umum tumrap ora adile rezim wektu kuwi.[5]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Qardhawi nduweni anak pitu. Papat wadon lan telu lanang. Dheweke kalebu ulama kang mbebasake anak-anake kanggo golek ilmu apa wae kang sesuai tumrap minat lan bakat dhewe-dhewe. Salah sawijining putrine entuk gelar doktor fisika ing bidhang nuklir saka Inggris. Putri kelorone entuk gelar doktor ing bidang kimia uga saka Inggris, sing ketelu taksih nempuh S3 lan sing ke-papat wis ngrampungake S1-e ing Universitas Texas Amerika. Bocah lanang kang mbarep nempuh S3 ing bidang teknik elektro ing Amerika, sing ke-loro ing Universitas Darul Ulum Mesir lan sing ragil wis namatake kuliyah ing fakultas teknik jurusan listrik.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)dunia-islam.mitrasites.com Biografi Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  2. ^ (id)opi.110mb.com Sejarah Singkat Syeikh Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  3. ^ (id)berita.univpancasila.ac.id Biografi dr.Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  4. ^ (id)berita.univpancasila.ac.id Biografi dr.Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  5. ^ (id)www.biografitokohdunia.com Biografi dr.Yusuf Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yusuf_al-Qaradawi&oldid=869253"