Yusuf al-Qaradawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Yusuf al-Qaradawi
Lair 9 Sèptèmber 1926 (umur 91)

Mesir Kairo, Mesir
Kala Era modern
Tlatah Yusuf al-Qaradawi
Aliran Islam Sunni

Yusuf al-Qaradawi ya iku cendekiawan Muslim saka Mesir. Dhèwèké kalebu Mujtahid ing era modern iki.[1] Yusuf Qaradhawi dikenal ulama lan pemikir Islam kang unik uga istimewa kang disebabake dhèwèké duwé cara utawa metodologi khas sajeroning dakwah babagan risalah Islam, lantaran metodologine mau dhèwèké gampang ditrima ing kalangan donya barat dadi sawijining pemikir kang kerep ngetokaké Islam kanthi ramah, santun, lan moderat. Kuwi mau ndadèkaké Qaradhawi kerep nekani temonan internasional para pemuka agama ing Éropah utawa Amérika dadi wakil saka kelompok Islam.[2]

Lair[besut | besut sumber]

Yusuf al-Qaradawi lair ing désa cilik satengahing delta Kali Nil aran Shafth Turaab, Kairo, Mesir, 9 September 1926.[3]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Yusuf al-Qaradawi wis apal al-Qur'an ing umur 10 taun.

Gelar dhoktore nembé éntuk ing taun 1972 karo disertasi "Jakat lan Dampake Sajeroning Nanggulangi Kemiskinan", kang banjur disempurnakake dadi Fiqh Jakat.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sebab telate éntuk gelar dhoktor, amarga dhèwèké sempet lunga saka Mesir kang wektu iku rezime kondhang kejem. Dhèwèké kepeksa tumuju Qatar ing taun 1961 lan ngadhegake Fakultas Syariah ing Universitas Qatar. Ing wektu padha, dhèwèké uga ngedhegake Pusat Kajian Sajarah lan Sunat Nabi. Dhèwèké éntuk kewarganagaraan Qatar lan ndadèkaké Doha kanggo pangggonan tinggale. suwéné 2 taun. Qardhawi kondhang karo khutbah-khutbahe kang wani saéngga sempet dilarang dadi khatib ing sawijining masjid ing laladan Zamalik. Alasane, khutbah-khutbahe dinile ndadèkaké opini umum tumrap ora adile rezim wektu iku.[4]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Qardhawi duwé anak pitu. Papat wadon lan telu lanang. Dhèwèké kalebu ulama kang mbebasake anak-anaké kanggo golèk ngèlmu apa baé kang sesuai tumrap minat lan bakat dhéwé-dhéwé. Salah sawijining putrine éntuk gelar dhoktor fisika ing babagan nuklir saka Inggris. Putri kelorone éntuk gelar dhoktor ing babagan kimia uga saka Inggris, kang ketelu taksih nempuh S3 lan kang ke-papat wis ngrampungaké S1-e ing Universitas Texas Amérika. Bocah lanang kang mbarep nempuh S3 ing babagan teknik elektro ing Amérika, kang ke-loro ing Universitas Darul Ulum Mesir lan kang ragil wis namatake kuliyah ing fakultas teknik jurusan listrik.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ dunia-islam.mitrasites.com Biografi Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  2. ^ opi.110mb.com Sajarah Singkat Syeikh Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  3. ^ a b berita.univpancasila.ac.id Biografi dr.Yusuf Al-Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).
  4. ^ www.biografitokohdunia.com Biografi dr.Yusuf Qardhawi (diaksés tanggal 29 Juni 2011).