Won Bin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Won Bin
Won Bin.jpg
Won Bin in 2010
Lair Kim Do-jin
(1977-11-10) 10 Novèmber 1977 (umur 39)
Jeongseon, Gangwon-do, South Korea
Bangsa  South Korea
Ètnis Koreans
Wiyata BFTV
Almamater Yong-In University,
Baekje Arts College
Pakaryan Actor, model
Taun aktif 1997 – present
Agèn Eden Nine Entertainment
Dhuwur 178 m (584 ft 0 in)
Sana jaringan wonbinus.co.kr
Jeneng Koréa
Hangul 원빈
Hanja 元斌
Alihaksara sing Disampurnakaké Won Bin
McCune–Reischauer Wŏn Pin
Jeneng lair
Hangul 김도진
Hanja 金道振
Alihaksara sing Disampurnakaké Gim Do-jin
McCune–Reischauer Kim To-jin

Won Bin (lair 10 Novèmber 1977; umur 39 taun) dheweké iku aktor lan model saka Korea Selatan, Dheweké anak bontot saka limang anak.[1] Bapaké mbiyèn nyambut gawé ning tambang lan ibuné ning sawah.[1] Kaya-kaya bocah liya kang manggon ning gunung, Won Bin akèh dolanan ning gunung lan ning kali lan nembe bali manèh ning ngomah nganti sore karo klambi kang glopotan.[1] Won Bin kondhang dadi bocah kang menengan lan isinan.[1] Nganti saiki dheweké tetep menengan lan isinan.[1]

Won Bin anduweni bakat ning bidang ulah raga, dheweké tau meluni Taekwondo nganti sabuk ireng.[1] Ananging ning masa enomé, dheweké ganti maring bidang mekanik lan otomotif padha karo karemenané ning bidang balapan motor.[1] Ora namung iku, dheweké tau sekolah uga ning sekolah mekanik kanggo nyinauni mekanik mobil lan ndandani mobil.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Kariré ning donya hiburan diwiwiti nalika sasi November 1995, dheweké kapilih dadi aktor anyar ning film TV kabel.[1] Nalika iku dheweké esih njalani semester paling akir ning SMA.[1] ananging, amarga kelas akting kang dilakoni nalika mbintangi TV kabel, dheweké olih peran ning film-film drama serial.[1]

Debuté dimulai ning taun 1997 mbintangi drama kang judulé PROPOSE dilanjutaké karo judul READY GO! ning taun 1998.[1] Sawisé iku dheweké mandhek akting lan ngelanjutaké sekolah ning dai Paekche Institute of the Arts.[1] Sawisé lulus dheweké bali manèh ning donya hiburan, lan mbintangi film serial kang judulé KWANGKI.[1]

Ananging, jenengé nembe dipertimbangaké nalika dheweké main ning film KKOJI lan AUTUMN FAIRY TALE ning taun 2000.[1] ning taun 2002, Won Bin dadi aktor Korea kapisanan kang mbintangi produksi gabungan Korea lan Jepang kang kondhang, FRIENDS.[1]

Ning taun 2005, kariré kesandung kawajiban kanggo meluni Wajib Militer Korea.[1] Amarga wajib militer iki, Won Bin kudu meluni terapi nganti setaun amarga lelarané.[1]

Won Bin dadi duta UNICEF ning Korea nalika tanggal 6 September 2007, lan njalanaké program-program kanggo UNICEF.[1] Tau 2008, dheweké bali manèh mbintangi MOTHER, Film iki ditandingaké ning Cannes Film Festival 2009, lan Won Bin olih kahormatan kanggo mlaku ning ndhuwuré karpet merah.[1] Ning taun 2010, dheweké ngeerilis kang judulé THIS MAN.[1] Ning taun 2010, Won Bin dinobataké dadi aktor paling apik.[2] Dheweké bisa ngungguli bintang-bintang pesaingé lan ngeraih posisi kaping pisanan.[2]

Awit taun 2001 Won Bin wis meluni akting kanggo lima film sukses ya iku GUNS AND TALK, TAEGUKGI, MY BROTHER, MOTHER lan MR..[2] Film-film kasebut, rata-rata ditonton déning 4.860.000 penonton lan ngeraih kauntungan rata-rata watara $34.3 USD.[2] Film Won Bin kang judulé TAEGUKGI uga ngeraih 11.8 yuta penonton, MR. ditontong nganti 6.2 yuta penonton.[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Films[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Won Bin[1]:

TV Drama[besut | besut sumber]

Serial TV kang tau dibintangi déning Won Bin[1]:

PANGHARGAAN lan NOMINASI[besut | besut sumber]

Panghargaan[besut | besut sumber]

Panghargaan[1]:

  • 1999: KBS Drama Acting Awards - Best Newcomer untuk Kwangki
  • 2000: KBS Drama Acting Awards - Excellence in Acting untuk Kkokji and Autumn in My Heart
  • 2001: 37th PaekSang Arts Awards - Best Newcomer untuk Kkokji and Autumn in My Heart
  • 2002: BVLGARI Brilliant Dreams Award (Japan)[10]
  • 2004: 12th Chunsa Film Art Awards - Best New Actor untuk Taegukgi
  • 2004: 27th Golden Cinema Festival - Best Newcomer untuk Taegukgi

Nominasi[besut | besut sumber]

Nominasi[1]:

  • 2004: 3rd Korean Film Awards - nominated Best Actor untuk My Brother
  • 2010: 46th PaekSang Arts Awards - nominated Best Actor untuk Mother

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y (id)biografi Won Bin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e (id)berita Won Bin dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Won_Bin&oldid=1081326"