Wit bodhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wit bodhi
Ficus religiosa Bo.jpg
Watang lan godhong wit bodhi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Rosales
Famili: Moraceae
Génus: Ficus
Subgénus: Urostigma
Spésies: F. religiosa
Jeneng binomial
Ficus religiosa
L.

Wit bodhi (Ficus religiosa L., suku ara-araan utawa Moraceae) iku wit kang ditepungi ing agama Buda minangka papan Sang Buda Gotama semèdi lan olèh pepadhang. Wit iki dideleng suci déning panganut agama Hindhu, Buda, lan Jainisme.

Ing Candhi Barabudhur ana wit bodhi kang wujud katurunan langsung saka wit indhuk kang ana ing Bodhgaya, Indhia, papan Sang Buda olèh pepadhang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]