Sidharta Gotama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Siddhartha Gautama)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siddhārtha Gautama Buddha
Buddha in Sarnath Museum (Dhammajak Mutra).jpg
Reca Buda saka Sarnath wiwit abad angka 4 M
Lairc. 563 SM [1]
Lumbini (sekarang di Nepal)
Patic. 483 SM (80 taun) atau 411 dan 400 SM
Kushinagar, Uttar Pradesh (saiki ing India)
Kondhang ingPamadeg agama Buda
Sing ndhisikiBuda Kassapa
Sing nerusiBuda Maitreya
Wong tuwa

Buda Gotama dipunwiyosaken kanthi asma Siddhārtha Gautama (Sansekerta: Siddhattha Gotama; Pali: "katurunan Gotama ingkang gegayuhanipun kadugi"), panjenenganipun tumunten dados sang Buda (kanthi harafiah: tiyang ingkang sampun nggayuh Panerangan Sampurna). Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka Shakyamuni utawi Sakyamuni ('tiyang wicaksana saking kaum Sakya') lan minangka sang Tathagata.

Manggga mirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Lumbini, the Birthplace of the Lord Buda". UNESCO. Dijupuk 26 May 2011.