Siddhartha Gautama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Siddhārtha Gautama Buddha
Buddha in Sarnath Museum (Dhammajak Mutra).jpg
Patung Buddha saka Sarnath wiwit abad ka-4 M
Lair c. 563 SM [1]
Lumbini (sekarang di Nepal)
Pati c. 483 SM (80 tahun) atau 411 dan 400 SM
Kushinagar, Uttar Pradesh (saiki ing India)
Suku Shakya
Kondhang awit Pamadeg agama Buddha
Sing ndhisiki Buddha Kassapa
Sing nerusi Buddha Maitreya
Wong tuwa

Gautama Buddha dipunwiyosaken kanthi asma Siddhārtha Gautama (Sansekerta: Siddhattha Gotama; Pali: "katurunan Gotama ingkang gegayuhanipun kadugi"), panjenenganipun tumunten dados sang Buddha (sacara harafiah: tiyang ingkang sampun nggayuh Panerangan Sampurna). Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka Shakyamuni utawi Sakyamuni ('tiyang wicaksana saking kaum Sakya') lan minangka sang Tathagata.

Manggga mirsani[sunting | besut sumber]

Pranala jawi[sunting | besut sumber]

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Lumbini, the Birthplace of the Lord Buddha". UNESCO. Retrieved 26 May 2011.