Wildan Yatim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wildan Yatim (lair ing Padang Sidempuan, Sumatra Lor 11 Juli 1933; umur 86 taun), ya iku sastrawan lan pakar ing bidang biologi. Wildan Yatim wis merkolèh sawenèh pangaji lan pangalembana ing sayembara-sayembara nulis.[1]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Wildan Yatim namataké pendhidikané ing Madrasah Ibtidaiyah Muhammadiyah taun 1946 lan SD ing Ujung Gading taun 1948. Banjur ngalih ing SMP Lubuk SIkaping lan tamat ing taun 1951. Dados Wildan ngalih ing SMA Widyasana ing Jakarta lan ditamataké taun 1954. Dhèwèké mbacutaké kuliyah ing jurusan biologi Institut Teknologi Bandung taun 1961. Wildan merkolèh Certificate in Medical Science ing Hongkong University taun 1981 lan ngéntukaken pangkat Doktor saking Universitas Padjadjaran, Kutha Bandhung taun 1988.[2]

Pagawéyan[besut | besut sumber]

Wildan Yatim naté dadi anggota Himpunan Mahasiswa Islam (HMI), Redhaktur Kalawarta Èlmiyah Scientiae (1958), Redhaktur Mahasiswa Indonesia (édisi Jawa Kulon), Asistèn Ketua KASI Bandung (1966-1968), Dhosèn Fakultas Kedokteran Universitas Andalas, Pengageng Dekan FIPIA Universitas Andalas, Padang, Dhosèn Fakultas Kedokteran Universitas Padjadjaran, Kutha Bandung.

Karya-karya[besut | besut sumber]

Seratan ingkang sampun wiyar, antawisipun:

  1. Cerpen "Surau Baru", ngéntukaken pangalembana taun 1969.
  2. Cerpen "Perburuan Penghabisan" ngéntukaken anugraha Hadiah Hiburan Sayembara ing cerpén Horison taun 1977-1978.
  3. Kumpuian cerpen "Saat Orang Berterus Terang" taun 1974.
  4. Kumpuian cerpen "Jalur Membenam" taun 1974.
  5. Kumpuian cerpen "Pergolakan" ngéntukaken anugraha ketigo ing Sayembara Mengarang Roman Panitia Tahun Buku Internasional DKI taun 1972 lan ing taun 1975 novel niki ngéntukaken anugraha Yayasan Buku Utama Departemen P dan K.
  6. Kumpulan cerpen "Di Muka Pintu" taun 1975.
  7. Kumpulan cerpen "Pertengkaran" taun 1976.
  8. Novel "Galau Meredam" taun 1977.
  9. Cerita anak "Petualangan Tam" taun 1979.
  10. Novel remaja "Pondok di Balik Bukit" taun 1979.
  11. Buku teks "Biologi" taun 1974.
  12. Buku teks "Embryologi" taun 1978.
  13. Buku teks "Genetika" taun 1980.
  14. Novel "Tak Ada Lagi Bayang-Bayang" taun 1981.
  15. Novelet "Hati Bernyanyi".
  16. Novelet "Mengarungi Badai".
  17. Novel "Meniti Sinar Senja".
  18. Kumpulan cerpen "Selandang" taun 1988.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Korrie Layun, Rampan (2000). Leksikon Susastra Indonesia. PT (Persero) Penerbitan dan Percetakan BALAI PUSTAKA. ISBN 979-666-358-9.
  2. "Artikel "Wildan Yatim" - Ensiklopedia Sastra Indonesia". ensiklopedia.kemdikbud.go.id. Dibukak ing 2019-09-15.