Wikipedia:Calon artikel pethingan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lintang iki, siji sikilé kapisah, merlambangaké kandidat artikel pilihan ing Wikipedia.
Ing bab iki komunitas nemtokaké artikel apa kang dadi artikel pilihan. Artikel pilihan yakuwi karya paling apik komunitas Wikipedia kang nuruti kriteria artikel pilihan kang wis ditemtokaké.

Pengusul kandidat disuwun ndandani artikel adhedhasar kritik kang ditampa ing kaca usulan iki. Yèn panjenengan ngusulaké artikel kang panjenengan gawé dhéwé, supaya ditandani minangka "usulan pribadi". Sawijining artikel ora olèh diusulaké dadi artikel pilihan bebarengan karo pangusulan minangka artikel apik. Panganggo ora olèh ngusulaké ping pidho sawijining artikel nganti usulan kapisan artikel kasebut wis nampa dhukungan utawa kritikan wis didandani. Nyuwun supaya kritikan ditampa kanthi positif.

Supaya duwèni status artikel pilihan, artikel kasebut kudu nggayuh konsensus nyetujoni yèn artikel kang diusulaké mau wis miturut karo kriteria kang ana. Konsensus ditetapkan sawisé para penilai (panganggo aktif) lan para pengusul nyetujoni. Yèn nganti sawetara wektu kritikan marang artikel durung didandani utawa konsensus ora bisa digayuh, usulan bisa dibusak saka daftar arsip.

Hapus singgahanDaftar Isi

Artikel pilihan:


Gambar pilihan

Prosedur pangusulan

  1. Sadurungé ngusulaké kandidat, pesthèkaké yèn artikel kasebut wis miturut kabèh kriteria artikel pilihan.
  2. Wènèhi {{StatusAP nominasi}} ing kaca dhiskusi artikel kang diusulaké.
  3. Saka kana, banjur klik pranala "wènèhi komentar".
  4. Klik "sunting" banjur tulis ===[[jeneng artikel]]=== ing bagéan paling dhuwur.
  5. Sangisoré, tulisan alesan panjenengan ngusulaké artikel kasebut lan tandha tangani kanthi nulis ~~~~.
  6. Copy text iki: {{Wikipedia:Artikel pilihan/Usulan/jeneng artikel}}, banjur sunting kaca ini (kaca utama usulan kang lagi panjenengan waca saiki), lan paste cithakan iki ing paling dhuwur daftar kandidat. Ganti "jeneng artikel" kanthi judul artikel kang panjenengan usulaké.

Sarujuk lan ora sarujuk

Wacanen artikel kang diusulaké kanthi premana sadurungé milih sarujuk utawa ora sarujuk marang usulan.

  • Kanggo ngrèspon usulan, klik "Sunting" ana sisih tengen judul artikel (Dudu "Sunting" ana ing dhuwur kaca iki).
  • Yèn panjenengan sarujuk utawa nyetujoni usulan mau, tulis *'''Sarujuk''', dijangkepi alesan-alesané. Yèn panjenengan mèlu nyengkuyung dumadiné artikel kasebut tulung supaya disebutaké uga.
  • Yèn panjenengan ora sarujuk utawa durung nyetujoni usulan kasebut, tulis *'''Ora sarujuk''', dijangkepi alesan-alesané utawa kritikan panjenengan. Saben kritikan kudu ngrujuk marang detil spesifik kang bisa di tindak-lanjuti adhedhasar kriteria kang ana.
  • Penilai kang nentang kudu mirsani manèh sawisé sawetara dina, kanggo mirsani apa kritikan wis ditindak-lanjuti apa durung. Yèn kritikan wis didandani, penilai kang nentang bisat narik kritikané kanthi nyorèt (kanthi <s>...</s>), ora mbusak kritikan mau. Kang duwé hak nyorèt kritikan mung penilai kang nulis kritikan kasebut. Yèn penilai liya nganggep yèn kritikan kasebut wis ditindak-lanjuti, tulisen komentar, aja nyorèt tulisan wong liya.
  • Kanggo mènèhi pamrayoga tanpa sarujuk utawa ora nyarujuki, tulis *'''Komentar''' dijangkepi kanthi pamrayoga panjenengan.

Usulan[besut sumber]


Tambahna usulan anyar ing ngisor iki. Sadurungé ngusulaké, pesthèkna yèn artikel wis miturut karo kriteria kang wis ditemtokaké jroning Kriteria artikel pilihan. (Usul anyar ing dhuwur!)


Desember 2016[besut sumber]

Usul Yesus --Erik Fastman pirembagan 23 Februari 2016 11.52 (UTC)

Kudu ditambahi dhisik. Meursault2004ngobrol 1 Juli 2016 06.56 (UTC)

November 2016[besut sumber]

Oktober 2016[besut sumber]

September 2016[besut sumber]

Tak wènèhi kalkulus sementara. Arep milih apa? Meursault2004ngobrol 4 Sèptèmber 2016 19.14 (UTC)

Agustus 2016[besut sumber]

Juli 2016[besut sumber]

Arep milih apa iki? Meursault2004ngobrol 1 Juli 2016 06.56 (UTC)

Juni 2016[besut sumber]

Mei 2016[besut sumber]

April 2016[besut sumber]

?

Maret 2016[besut sumber]

Usul Istanbul --Erik Fastman pirembagan 16 Februari 2016 11.13 (UTC)

Februari 2016[besut sumber]

Januari 2016[besut sumber]

Usul Aksara Tamil. Cahyo Ramadhani pirembagan 31 Desember 2015 00.18 (UTC)

Mangga Mas. Meursault2004ngobrol 31 Desember 2015 22.16 (UTC)

Desember 2015[besut sumber]

Usul Harun Yahya --Erik Fastman pirembagan 3 Oktober 2015 13.05 (UTC)

Kudu dibenakaké dhisik. Meursault2004ngobrol 4 Oktober 2015 08.29 (UTC)

November 2015[besut sumber]

Usul Albertus Soegijapranata --Erik Fastman pirembagan 5 September 2015 04.54 (UTC)

Wis dadi artikel pilihan ing sasi September 2015. Meursault2004ngobrol 4 Oktober 2015 08.28 (UTC)

Franz Kafka, amerga karyané sing misuwur Die Verwandlung, kapisan kababar ing tanggal 28 Oktober 1915. Dadi persis satus taun kepungkur. Meursault2004ngobrol 6 Oktober 2015 23.21 (UTC)

Oktober 2015[besut sumber]

Usul Tentara Nasional Indonésia nepaki dina ambal warsa TNI. Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.42 (UTC)

Sarujuk. Meursault2004ngobrol 5 Oktober 2015 14.44 (UTC)

Ananging tibake wis tau dadi AP ing taun 2010 ora apa-apa mas? Apa ana usulan liya?Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.49 (UTC)

Gapura Brandenburg minangka simbul 25 tahun Unifikasi Jerman Kulon lan Wétan. Meursault2004ngobrol 5 Oktober 2015 14.55 (UTC)

Sarujuk Gapura Bradenburg mas.Pras pirembagan 5 Oktober 2015 14.58 (UTC)

September 2015[besut sumber]

Agustus 2015[besut sumber]

Usulan Upin lan Ipin dialehake ing wulan Agustus Puryono| Pirembagan! 1 Agustus 2015 04.31 (UTC)

Juli 2015[besut sumber]

Usul Upin lan Ipin --Erik Fastman pirembagan 18 Juni 2015 05.16 (UTC)

Juni 2015[besut sumber]

Tèknologi informasi

Mei 2015[besut sumber]

April 2015[besut sumber]

Maret 2015[besut sumber]

diusulake Matématika

Februari 2015[besut sumber]

Basa Jawa (usulan lawas) Pras pirembagan 9 Januari 2015 04.19 (UTC)

Januari 2015[besut sumber]

Bal-balan (usulan lawas) Pras pirembagan 9 Januari 2015 04.19 (UTC)

Sarujuk Pak Pras Puryono| Pirembagan! 12 Januari 2015 00.34 (UTC)



Uga delengen[besut sumber]