Harun Yahya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adnan Oktar
Lair Cithakan:Tanggal lair sarta yuswa
Ankara, Turki
Papan dunung Turki
Jeneng liya Harun Yahya, Adnan Hoca
Pagawéyan Panyerat
Dikawruhi amarga Kreasionisme, Anti-Zionis
Agama Islam
Website
www.harunyahya.com

Harun Yahya menika asma pena saking panyerat Adnan Oktar. Dheweke kalebu wong kang ‘alim kang ngentekake kabeh uripe kanggo dakwahake keesaane Allah lan keluhuran akhlaq Al Qur’an kanggo masyarakat. Sakawit kuliyah, dheweke tansah nganggo saben wektune kanggo dakwah iki lan ora wedi ngadhepi kasusahan kang ngrintangi dalane. Nganti saiki, dheweke isih tetep kokoh, tegar, lan sabar, ngadepi kabeh tekanan lan fitnah.[1]

Lair[sunting | sunting sumber]

Adnan Oktar dilahirke taun 1956 ing Ankara lan gedhe ing kutha iki nganti lulus SMU. Komitmene dheweke tumrap agama Islam sansaya kuwat nalika ana ing SMU. [2] Pada periode iki, dheweke entuk pangerten kang jero ing babagan Islam saka buku-buku agama uga entuk pemahaman kalebu fakta-fakta penting liya kang banjur diwenehi ngerti ing wong-wong sakubenge. Ing taun 1979, Adnan Oktar pindah ing Istanbul kanggo golek ilmu ing Universitas Mimar Sinan. [3] Ing jaman iki dheweke mulai nglaksanakake misi dakwah, ngongkon menungsa tumuju akhlaq kang apik lan mrentah kang ma’ruf uga nyegah kang munkar.

Harun Yahya ing Universitas Mimar Sinan[sunting | sunting sumber]

Sakdurunge Adnan Oktar kuliah ing Universitas Mimar Sinan, Istanbul, institusi pendhidhikan kasebut wis ana ing ngisor pengaruh organisasi-organisasi ilegal aliran Marxisme, sahingga pemikiran kaya iku ketok jelas mendominasi kampus. Saben wong, apa kuwi staf ing fakultas utawa mahasiswa, yaiku wong kang materialis kang pola pikire atheis. Staf pengajar njupuk saben kesempatan kan ana kanggo nyebarake filsafat materialistik lan Darwinisme ing jero kuliah-kuliah. Ing lingkungan kaya iki ajaran agama lan akhlaq ora dikanggokake lan ditolak, Adnan Oktar nyeru wong-wong ing sakubenge dheweke marang keesaan lan keagungane Allah. Ing kondisi iki, Islam ora diwenehi kesempatan kanggo berkembang. Ibuke Adnan Oktar , Ny. Mediha Oktar, ngandakake menawa ing jaman iku Adnan Oktar mung turu pirang jam ing wayah bengi, sakliyane kanggo maca, nggawe cathetan lan nyimpen kumpulan cathetan mau.

Dheweke maca atusan buku, kalebu karya-karya pokok Marxisme, komunisme lan filsafat materialistik, lan nyinaoni buku-buku ideologi kiwa, kalebu karya-karya klasik utawa literatur-literatur liya kang jarang diwaca wong. [4] Dheweke banjur nliti karya-karya mau, diwenehi tandha bagian-bagian penting lan nggawe cathetan-cathetan ing buri buku kasebut. Iki ndadekake dheweke wong kan paling ngerti babagan filsafat-filsafat sarta ideologi-ideologi kasebut ketimbang pendukung ideologi iku dhewe. Dheweke uga nganakake riset ngenani teori evolusi kang dianggep dadi landasan ilmiah saka ideologi-ideologi kasebut lan ngumpulke dokumen lan informasi kang ana hubungane. Sakwuse ngumpulake akeh informasi ngenani buntune, kontradiksi lan apusan kang ana ing jero filsafat lan ideologi kang didhasarke ing pengingkaran tumrap Allah, Adnan Oktar nggunakake informasi kasebut kanggo nyebarake fakta-fakta kang ana.

Meh kabeh wong, kalebu mahasiswa lan staf guru ing universitas, dheweke dakwahi keesaane Allah, sarta Al Qur’an, Kitab Suci kang diwahyukake Allah, nganggo bukti-bukti saintifik. Ing satengahing omongan ing kantin kampus, ing koridor-koridor wektu jam ngaso, bisa dideleng dheweke lagi njelasake kelemahan uga kesalahan filsafat materialistik lan Marxisme kanthi njupuk cuplikan saka buku-buku kang dadi referensi saka ideologi mau. Dheweke menehi kawigaten khusus marang teori evolusi. Teori kang ana saka sawijining kelompok kanggo nglawan fakta penciptaan iki diyakini dadi babagan kang bener ing pandelenge mahasiswa universitas. Kanthi kedok sains, teori mau tujuwane kanggo ngracuni lan ngrusak akidah lan akhlaq para pemuda mau. Menawa makar ala saka kebohongan ilmiah iki ora dibongkar, bakal metu generasi penerus kang sama sekali ora nduweni nilai-nilai spiritual, moral lan religius.

Pahlawan Internasional[sunting | sunting sumber]

Njupuk saka New Scientist edisi 22 April 2000 , Oktar dadi "pahlawan internasional" ing bababagan kekeliruane teori evolusi lan fakta penciptaan. Perjuangan intelektual penulis ing materialisme lan Darwinisme wis asring dipublikasikake ing National Geographic, Science, New Scientist lan Laporan NSCE. Edisi basa Inggris lan Jerman November, 2004, edisi National Geographic kasebut karya penulis babagan fakta Penciptaan. Kutipan saka buku Keruntuhane Teori Evolusi uga mlebu: "Teori evolusi mung ngapusi saka dominators saka sistem donya." Oktar uga wis ngasilake karya babagan rasisme Zionis lan Freemasonry uga efek negatif kanggo sejarah donya lan politik. [5]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

A Call For Unity [of Muslims, Christians and Jews]
The Signs of Jesus' Second Coming
Islam Denounces Terrorism
Wisdom and Sound Advice from the Torah
Only Love can Defeat Terrorism
Islam Denounces Antisemitism

Buku sarta brosur Oktar punika dicetak wonten ing Turki dening "Vural Yayıncılık" ("Global Publishing"), Istanbul. Dialih basa Inggris dening "Ta-Ha Publishers", London, Britania Raya; "Global Publishing", Istanbul, Turki; "Al-Attique Publishers", Ontario, Kanada lan "Goodword Books", New Delhi, India.

Media sanes ingkang nyetak buku iki: Buku, Buklet (Pamflet), Buku Anak, Jurnal, Dokumenter, Buku Audio, CD, Poster lan langkung saking satus situs web. Gungguge buku sarta brosur ingkang sampun terbit punika sampun ngantos atusan.[6] karya-karyane didamel ngangge kertas ingkang kualitase dhuwur sarta gambar kang kang sae penuh gambar berwarna disade wonten ing toko buku sadunia

  • Yahya, Harun (1986). Yahudilik ve Masonluk (Judaism and Freemasonry). ISBN 9757043001.
  • Yahya, Harun (1995). Soykırım Yalanı (The Holocaust Lie). ISBN 9757856258.
  • Yahya, Harun (2000). Allah Is Known through Reason. New Delhi: Goodword Books. ISBN 8187570059.
  • Yahya, Harun (2000). Miracle in the Ant. ISBN 1842000152.
  • Yahya, Harun (2000). Allah Is Known through Reason. New Delhi: Goodword Books. ISBN 8187570059.
  • Yahya, Harun (2000). Allah's Artistry in Colour. Goodword Books. ISBN 1842000160.
  • Yahya, Hârun (2000). The Creation of the Universe. Al-Attique. ISBN 189426438X.
  • Yahya, Harun (2001). The Evolution Deceit. London: Ta-Ha. ISBN 9756579382.
  • Yahya, Harun; Clarke, Abdassamad (2001). The Miracle in the Atom. Ta-Ha Publishers Ltd. ISBN 1842000233.
  • Yahya, Harun (2001). Disasters Darwinism Brought to Humanity. Al-Attique. ISBN 1894264444.
  • Yahya, Harun (2002). Global Freemasonry. Global Publishing. ISBN 9756426004.
  • Yahya, Harun (2002). The Glory in the Heavens. ISBN 1842000403.
  • Yahya, Harun (2002). The Design in Nature. Ta-Ha Publishers Ltd. ISBN 1842000357.
  • Yahya, Harun (2002). The Alliance of the Good. Islamic Book Service. ISBN 8172313721.
  • Yahya, Harun (2002). The World of Animals (Children, Have You Ever Thought?). ISBN 184200042X.
  • Yahya, Harun (2002). Before You Regret. Al-Attique Publishers Inc. ISBN 189426441X.
  • Yahya, Harun (2002). Fascism The Bloody Ideology of Darwinism. ISBN 983938435X.
  • Yahya, Harun (2002). Islam Denounces Terrorism. Elmhurst: Tahrike Tarsile Qur'an. ISBN 1879402971.
  • Yahya, Harun (2002). Romanticism: A Weapon of Satan. ISBN 8188273201.
  • Yahya, Harun (2003). Wonderful Creatures. London: Ta-Ha Publishers. ISBN 1842000470.
  • Yahya, Harun (2003). 24 Hours in the Life of a Muslim. ISBN 1842000543.
  • Yahya, Harun (2003). The Courage Of The Faithful. ISBN 9756426624.
  • Yahya, Harun (2003). A Definitive Reply to Evolutionist Propaganda. Global Publishing. ISBN 9756426241.
  • Yahya, Harun (2003). The Errors of The American National Academy of Science.
  • Yahya, Harun (2003). Why Darwinism Is Incompatible with the Quran. Global Publishing. ISBN 9756426039.
  • Yahya, Harun (2004). Signs of the Last Day. Global Publishing. ISBN 9756426020.
  • Yahya, Harun (2004). The Muslim Way of Speaking. ISBN 9756426438.
  • Yahya, Harun (2004). Passivity in Religion. ISBN 9756426640.
  • Yahya, Harun (2004). The Signs Of Jesus' Second Coming. ISBN 9756426497.
  • Yahya, Harun (2004). Answers from the Quran: For Newcomers to Islam. ISBN 8172315627.
  • Yahya, Harun (2004). Communist China's Policy of Oppression in East Turkestan. Global Publishing. ISBN 9756426446.
  • Yahya, Harun (2006). Atlas Of Creation (Volume 1).
  • Yahya, Harun (2007). Biomimetics: Technology Imitates Nature. ISBN 9756426772.
  • Yahya, Harun (2007). Miracle in the Eye. ISBN 9756426721.
  • Yahya, Harun (2007). Allahs Miracles in the Quran. Goodword Publication. ISBN 8178985381.
  • Yahya, Harun (2007). Atlas of Creation Volume 2.
  • Yahya, Harun (2007). Atlas of Creation Volume 3.
  • Yahya, Harun (2007). Consciousness in the Cell. ISBN 9756426713.
  • Yahya, Harun (2007). Global Impact of the Works of Harun Yahya. ISBN 9758718320.
  • Yahya, Harun (2001). Miracles of the Qur'an. Al-Attique Publishers Inc. ISBN 1894264533.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1], diaksés tanggal 9 Juli 2011.
  2. ^ (id)[2], diaksés tanggal 9 Juli 2011.
  3. ^ (id)[3], diaksés tanggal 9 Juli 2011.
  4. ^ (id)[4], diaksés tanggal 9 Juli 2011.
  5. ^ (id)[5], diaksés tanggal 9 Juli 2011.
  6. ^ harunyahya.net as of Dec 2010 lists 274 items in Turkish (dated October 1991 to January 2010), 197 items in English, or 771 items counting all languages.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harun_Yahya&oldid=882314"