Walter Sydney Adams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Walter Sydney Adams
Walter Sydney Adams
Walter Sydney Adams
Miyos (1876-12-20)Dhésèmber 20, 1876
Antioch, Syria
Tilar donya Mèi 11, 1956(1956-05-11) (umur 79)
Pasadena, California
Kabangsan United States
Bidhang astronomy
Lembaga Mount Wilson Observatory
Lulusan saking Dartmouth College
Notable awards Gold Medal of the Royal Astronomical Society (1917)
Henry Draper Medal (1918)
Bruce Medal (1928)

Walter Sydney Adams inggih punika salah satunggaling astronom saking Amérika ingkang miyos wonten ing tanggal 20 Dhésèmber 1876 lan séda ing tanggal 11 Mèi 1956.

Biografi[besut | besut sumber]

Walter Sydney Adams miyos wonten ing Antioch, Turki saking tiyang sepuhipun Lucien Harper Adams kaliyan Nancy Dorrance Francis Adams,[1] lan lajeng dipunbeto pindhah dhateng Amérika Sarékat wonten ing taun 1885.[2] Piyambakipun lulus saking Dartmouth College ing taun 1898, lajeng piyambakipun nerasaken sekolahipun wonten ing Jerman. Sasampunipun wangsul malih dhateng Amérika Sarékat, piyambakipun miwiti padamelanipun ing babagan astronomi lan puncak kariripun inggih nalika piyambakipun dados direktur Mount Wilson Observatory.

Pokok studinipun ingkang paling dipunremeni inggih punika kanggé nliti ing babagan spektrum lintang. Piyambakipun makarya wonten ing spektroskopi srengéngé lan lajeng manggihaken malih gegayutan ing antawisipun garis spektrum lan magnitudo mutlak saking satunggaling lintang. Piyambakipun saged nedahaken spektrum ingkang saged dipun-ginakaken kanggé nemtokaken punapa satunggaling lintang ingih kalebet lintang raksasa utawi lintang kerdil. Ing taun 1915, piyambakipun miwiwti sinau bab pengampingipun Sirius lan manggihaken dhata, sanajan ta ukuranipun namung sakedhik langkung ageng saking bumi, ananging rainipun lintang punika langkung padhang per ékan ambanipun tinimbang srengengé lan punika minangka massanipun srengéngé ingkang ageng. Minangka satunggaling lintang salajengipun lajeg lintang punika dipunkenal dados lintang kerdil kanthi cahya warna pethak. Sesarengan kaliyan Theodore Dunham, piyambakipun saged manggihaken wontenipun karbon dioksida ingkang kiyat wonten ing infra abrit saking spektrum Venus.

Adams séda ing yuswa 79 taun wonten ing Pasadena, California.

Penghargaan[besut | besut sumber]

Walter Sydney Adams sampun naté pikantuk kathah penghargaan saking kathah lembaga, ing antawisipun inggih kados makaten:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.amphilsoc.org/mole/view?docId=ead/Mss.B.Ad19-ead.xml#bioghist
  2. ^ F.J.M. Stratton. "Walter Sydney Adams. 1876-1956." Biographical Memoirs of Fellows of the Royal Society, Vol. 2. (Nov., 1956), pp. 1-18.
  3. ^ "Henry Draper Medal". National Academy of Sciences. Dijupuk 19 February 2011. 
  4. ^ "Book of Members, 1780-2010: Chapter A" (PDF). American Academy of Arts and Sciences. Dijupuk 6 April 2011.