Walt Disney Animation Studios

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Walt Disney Animation Studios
Division of Walt Disney Studios
Indhustri Motion pictures
Diyasa October 16, 1923[1]
Sing yasa Walt Disney and Roy O. Disney
Kantor gedhé 2100 W Riverside Dr.[2], Burbank, CA, USA
Wong kunci
Ed Catmull (President)
John Lasseter (Chief Creative Officer)
Andrew Millstein (General Manager)
Wijil Animated filems
Babon The Walt Disney Studios(The Walt Disney Company)
Dhivisi DisneyToon Studios
Sana jaringan disneyanimation.com

Walt Disney Animation Studios, ingkang gadhah kantor pusat ing Burbank, California|Burbank]], California[3] lan lajeng misuwur minangka Walt Disney Feature Animation lan Walt Disney Production inggih punika salah satunggaling studio animasi ing Amérika Sarékat ingkang asring damel fitur filem animasi, filem cekak lan ing TV spesial kanggé The Walt Disney Company. Déné studio punika inggih minangka unit péranganing The Walt Disney Studios. Studio punika kapanggih ing tanggal 16 Oktober 1923 minangka studio kartun Disney Brothers, ananging sampun kagabung kaliyan Walt Disney Productions ing taun 1929. Studio filem punika sampun damel ugi Pratélan filem ing Walt Disney Animationhttp://www.disneyanimation.com/studio/history</ref> ingkang dipunwiwiti kanthi filem Snow White and the Seven Dwarfs (1937), lan filem ingkang paling misuwur ingggih punika Wreck-It Ralph (2012). Animasi subjek ingkang cekak saking aun 1934 ingkang wonten ing fitur operasi animasi inggih aslinipun sampun kagabung aliyan péranganing bisnis, lan divisi Walt Disney Pictures maujud ing taun 1950 kanggé mrodhuksi filem live-action. Ing salebeting The Walt Disney Company sampun dipunwontenaken restrukturisasi perusahaan ing taun 1986, lajeng Walt Disney Production kanthi resmi dados anak perusahaan saking perusahaan ingkang gadhah nama Animasi Fitur Walt Disney. Lajeng studio ngéwahi nama studionipun ingkang kados sak punika ing taun 2007.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kansas City, Missouri naté nyathet bilih Walt Disney lan Roy O. Disney ingkang madegaken Disney Brothers Cartoon Studio wonten ing Los Angeles, Amérika Sarékat ing taun 1923, ingkang sampun mrodhuksi kathah rerangkèn filem kados ta Alice Comedies ingkang ngetngalaken aktris live action laré-laré ing dunya animasi. Alice Comedies punika inggih dipunsebaraken déning Margaret J. Winkler wonten ing Winkler Pictures, ingkang ing wekdal samangke ugi dipunsebaraken déning disney ingkang kaping kalih ingkang damel cariyos ingkang cekak, kados ta ingkang sedayanipun dipundamel animasi inggih punika filem Oswald the Lucky Rabbit, kalebet Universal Pictures ingkang dipunwiwiti taun 1927. Studio Disney dipundhirikaken wonten ing kantor toko ing Kingswell Avenue wonten ing punjering kitha Los Angeles ngantos dumugi pindhah dhateng gedhong ingkang énggal ingkang dipunyasa ing sak nginggiling 2719 Hyperion Avenue.

Fitur Film[besut | besut sumber]

Walt Disney Animation Studios sampun mbikak 52 filem ingkang misuwur wonten ing Disney Animation Canon. Saben filem dipunparingi nomer ingkang nedahaken urutan kronologis bilih saben filem punika sampun dipunrilis mlebet wonten ing kanon filem kalebet filem Snow White and the Seven Dwarfs, Fantasia, Cinderella, Lady and the Tramp, The Little Mermaid, Beauty and the Beast, lan Aladdin. Film sanèsipun ingkang dipunwedalaken déning Disney Animation inggih kalebet Tangled lan Winnie the Pooh. Fitur sanèsipun ingkang sampun dipunwedalaken déning studio punika inggih Wreck-It Ralph, satunggaling filem ingkang ngengingi arcade games, ingkang badhé dipunwedalaken ing sasi Novèmber 2012. Projek studio ingkang salajjengipun inggih punika Frozen, satunggaling filem adhaptasi musik saking Hans Christian Andersen cariyosipun The Snow Queen, dipunangkah saged dipunwedalaken ing sasi Novèmber 2013.

Cathetan suku[besut | besut sumber]