Lady and the Tramp

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lady and the Tramp
Lady-and-tramp-1955-poster.jpg
Disutradarani Clyde Geronimi
Wilfred Jackson
Hamilton Luske
Diprodhuseri Walt Disney
Ditulis
déning
Ward Greene (buku)
Erdman Penner
Joe Rinaldi
Ralph Wright
Don DaGradi
Joe Grant (konsep)
Dibintangi Peggy Lee
Barbara Luddy
Larry Roberts
Bill Thompson
Bill Baucom
Stan Freberg
Verna Felton
Alan Reed
George Givot
Dallas McKennon
Lee Millar
The Mellomen
Dibabar
déning
Buena Vista Distribution
Tanggal metu
22 Juni 1955 (1955-06-22)
Suwéné
75 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris

Lady and the Tramp iku sawijining filem animasi sing diprodhuksi Walt Disney lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 22 Juni 1955. Film animasi ka-15 saka serial Walt Disney Animated Classics, iki minangka filem animasi kapisan sing diprosès migunakaké fitur CinemaScope widescreen.[1] Film sing ngandharaké carita katresnan asu wadon sing jenengé Lady karo asu lanang sing jenengé Tramp. Sekuel saka filem iki ya iku Lady and the Tramp II: Scamp's Adventure sing dirilis taun 2001.

Pengisi swara[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Finch, Christopher: "Chapter 8: Interruption and Innovations", pages 234-244. The Art of Walt Disney, 2004

Pranala njaba[besut | besut sumber]