Wreck-It Ralph

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining permainan ing arena permainan ana ing filem Wreck-It Ralph

Wreck-It Ralph iku filem animasi 3D lan kemidhi fantasi  [1] saka Amerikah taun 2012 sing diasilaké Walt Disney Animation Studios lan dibabar Walt Disney Pictures.[2] Filem iki dadi filem kaping 52 saka seri Walt Disney Animated Classics. Sing dadi pengarah filem ya iku Rich Moore sing tau nyutradarani The Simpsons lan Futurama. Naskah caritané dianggit déning Phil Johnston lan Jennifer Lee saka carita asli saking Moore, Johnston lan Jim Reardon. John Lasseter didadiaké minangka prodhuser. Sabanjuré, John C. Reilly, Sarah Silverman, Jack McBrayer, lan Jane Lynch minangka pangisi swara. Filem iki nyaritaké lakon jenengé Ralph sing dadi penjahat ing arena permainan game. Ralph arep ngayon perané lan ngawujudaké kekarepané dadi panji. Dhèwèké nganglang antawis permainan-permainan sing béda-béda ing arena permainan kui nanging kudu njaga saking ancaman gati sing bisa nyerambahi kerusakan ing kabèh arena permainan sing sawijining ora sengaja wis diwiwiti Ralph.

Wreck-It Ralph digebyagaké ing El Capitan Theatre nalika 29 Oktober 2012,[3] lan dibabar kanggo umum nalika 2 November. Filem iki wis ngasilaké 471 yuta dollar saka asil dadi filem box office ing sakubenging dunya. 189 yuta dollar saka asil total pikantuk ing Amerikah lan Kanada. Filem iki uga sukses lan éntuk nugraha Annie Award minangka filem animasi paling apik. Sawisé, dinominasi ing Golden Globe Award lan Academy Award uga dadi filem animasi paling apik.[4][5][6] Wreck-It Ralph dibabar ing wujud Blu-ray lan DVD nalika 5 Maret 2013.

Lanjutané filem iki, Wreck-It Ralph 2 rencanané arep dibabar nalika Maret 9 2018.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buchanan, Jason. "Wreck-It Ralph". Allmovie.com. Dijupuk Nov 19, 2012. 
  2. "Disney Announces CG Comedy Adventure Wreck-It Ralph" (Press release).
  3. Derschowitz, Jessica (Oct 30, 2012). "'Wreck-It Ralph' Premiere Brings Out Stars". CBS News. Diarsip saka asliné ing Dec 29, 2012. Dijupuk Nov 12, 2012. 
  4. King, Susan (Feb 2, 2013). "40th Annie Award nominees and winners list". Los Angeles Times. Dijupuk Feb 3, 2013. 
  5. Globe, Golden (Dec 13, 2012). "Golden Globes 2013: full list of nominations". guardian.co.uk (London). Dijupuk Jan 3, 2013. 
  6. "'2013 Oscar Nominees". Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Jan 10, 2013. Dijupuk Feb 3, 2013.